Вже в найближчі декілька місяців у світі різко зросте кількість людей, яким поставили діагноз "онкологія".

Про це на міжнародній конференції заявили представники Міжнародного агентства з вивчення раку (МАВР). Так, учені впевнені: у цьому році зафіксують як мінімум 18,1 мільйона нових випадків захворювання.

"Цифри показують, що кожен п'ятий чоловік і одна з шести жінок у своєму житті вже хворіють або захворіють на рак", — говориться в доповіді. Майже половина озвученої статистики складається з мешканців Азії.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Дослідники відзначають, що по мірі того, як країни збагачуються, все більше людей починає атакувати онкологія. Із 36 можливих видів раку найпоширеніший - рак легенів, товстої кишки і молочної залози.

У Британії фахівці б'ють на сполох

Британські лікарі зафіксували спалах рідкісного і небезпечного захворювання — мавпячої віспи. Пацієнт з характерними симптомами тропічної хвороби надійшов в інфекційне відділення лікарні Royal Free в суботу. Зараз його життю нічого не загрожує.Тим не менш, лікарі мають намір зв'язатися з усіма, хто мав контакт з інфікованим.

Нагадаємо, раніше фахівці змогли визначити африканських тварин, з яких колись в епоху палеоліту, наші предки робили інструменти як мінімум 1,8 мільйона років тому.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ізраїльські вчені провели декілька досліджень і з'ясували, з якими препаратами пробіотики можуть завдати серйозної шкоди людському організму.Так, фахівці з ізраїльського Інституту Вейцманна провели відразу два дослідження щодо впливу пробіотиків на людський організм.

Також "Знай.uа" писав, що фахівці Національного інституту з проблем старіння та Університету Джонса Хопкінса виявили зв'язок між недостатньою кількістю нічного сну і високим ризиком хвороби Альцгеймера - невиліковним захворюванням, яке призводить до передчасної смерті.