Китайський портал "Цзіньжі Тоутяо" опублікував скандальну статтю, автор якої називає Сибір "китайської землею".

Він обурюється, чому росіяни бунтують через вирубку сибірського і далекосхідного лісу на експорт до Китаю.

Ми-то можемо і без російського лісу обійтися, а ось ви без нас негайно почнете загнивати! "Це країна, якій завжди мало!" - резюмує автор про Росію.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Як відомо, із точки зору Пекіна, Росія - це не тільки хороший друг, але насамперед і прекрасна сировинна база. І поки споконвічно китайські землі знаходяться під контролем цього доброго, але дикуватого варвара, можна підсадити його одночасно на лісову і газову голку.

"Колись Сибір була захоплена монголами і, по суті, є китайською територією", - стверджє автор матеріалу.

Однак жителі даного регіону організували колективний бойкот Китаю, зібравши двісті п'ятдесят тисяч підписів. Вони вимагають, щоб протягом десяти років Росія припинила експортувати в Китай деревину.

Ні для кого не секрет, що сибірські ліси мають велику цінність для Росії. Однак корінних жителів непокоїть, що останніми роками тутешній ліс стали вирубувати у величезних масштабах.

Згідно з наявними даними Далекосхідного митного управління, лише у 2016 році обсяг експорту деревини та виробів з неї досяг 750 тонн, а їх загальна вартість склала 923 млн 900 тис. доларів. Сибір вважається скарбницею з невичерпними багатствами, однак місцеве населення небезпідставно вважає, що її ресурси грабують.

"Якщо росіяни дійсно дотримуються такої позиції, то Китай надалі більше не буде імпортувати російську деревину. Напевно не пройде і декількох років, як росіяни почнуть шкодувати про свої дії - в кінці кінців, це країна, якій завжди всього мало", - резюмує автор.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Російської Федерації Володимир Путін обговорили Україну і Сирію в телефонній розмові. Про це йдеться в повідомленні на сайті Кремля.

Меркель і Путін
Меркель і Путін


Як повідомляв Знай.ua, посол Палестини в Росії заговорив про абсолютне визнання законності анексії Криму Росією.


Також Знай.ua писав про те, що 18 вересня у ході екстреного засідання комітету ВР з питань закордонних справ одностайно затвердили проект заяви парламенту про те, що Україна не сприйме "прощення" Росії, яке зараз активно просувають у Раді Європи.