У ЗМІ розгорається галас з приводу викриття ймовірного отруйника колишнього розвідника Сергія Скрипаля Руслана Боширова. Стало відомо, що Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, і він "заробив" звання Героя Росії.

Так, колишній командир Чепіги Олександр Боржко в Далекосхідному вищому загальновійськовому командному училищі назвав інформацію про те, що його вихованець причетний до отруєння в Солсбері - "легкою шизофренією".

Боржко підтвердив факт випуску курсанта за прізвищем Чепіга в 2001 році, і їм участь у військових діях у Чечні. Також колишній начальник Чепіги заявив, що у його військовому навчальному закладі готують офіцерів для виконання бойових завдань, а не агентурних заходів.

Боширов та Петров
Боширов та Петров

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також нагадаємо, що раніше видання Bellingcat і The Insider опублікували розслідування, в якому говориться, що підозрюваний в отруєнні Скрипалів "Руслан Боширов" — це Герой Росії Анатолій Чепіга. Журналісти знайшли його на фотографії курсантів ДВОКУ, зробленій в Чечні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в історії про отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки з'явився третій учасник, який допомагав Боширову і Петрову у проведенні операції. Видання Daily Telegraph повідомляє, що цей персонаж міг займатися збором інформації і складанням плану, за яким пізніше працювали отруйники.

Колишній офіцер британської розвідки Сергій Мигдал розповів, що збір даних - це невід'ємна частина будь-якої серйозної операції.

Зараз правоохоронці не називають імені підозрюваного, але зазначається, що особистість слідство вже стовідсотково встановило.

Варто нагадати, що прес-аташе президента країни-агресора Росії Дмитро Пєсков відреагував на інформацію про одного з отруйників Скрипалів полковника Анатолія Чепігу (він же Руслан Боширов). Реакція ця, втім, була передбачуваною.

Так, 27 вересня прес-секретар Володимира Путіна заявив журналістам, що нічого не знає про полковника ГРУ, Героя Росії Анатолія Чепігу, якого група Bellingcat ідентифікувала як підозрюваного в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля.

Нагадаємо, соцмережі радіють від викриття "Боширова".

Як повідомляв Знай.uа односельці впізнали у "Боширові" полковника ГРУ.

Знай.uа писав, безглузді відмазки Захарової не залишили жодного шансу отруйникам Скрипалів.