Путінські хакери знову не дають спокою користувачам інтернету. З'явилася інформація, що в російському Головному розвідувальному управлінні (ГРУ) таємно розробили і використовують нові вірусні програми.

Хакер
Хакер

Дані віруси практично нереально почистити або видалити, так як вони можуть витримати навіть повне скидання жорсткого диска і залишитися собі спокійно в чертогах віртуальної пам'яті.

Видання The Daily Beast з посиланням на доповідь міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення ESET повідомляє, що мета таких вірусів - підтримка постійного доступу до цільового комп'ютера.

Хакер
Хакер

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Якщо нове шкідливе ПО Путіна вразить вас, то не турбуйтеся, витираючи жорсткий диск — просто викиньте свій комп'ютер", — стверджує американське новинне та аналітичне інтернет-видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дослідник в області кібербезпеки Лукас Стефанко (Lukas Stefanko) виявив, що додаток QRecorder, призначене для запису телефонних розмов, крало гроші з рахунків користувачів.

Як виявилося, це хакерська програма, яка крім запису телефонних розмов мала доступ практично до всієї інформації, яка була на смартфоні. Його розслідування опубліковано на сайті BleepingComputer.

Варто нагадати, що прихований банківський троян DanaBot раптово засвітився в Україні. Компанії виявляють і блокують вірус. Проте вже є потерпілі. У вересні троян був помічений і в Україні. Про це заявили в компанії ESET, яка виявила різке зростання активності бота.

Шкідливе програмне забезпечення, яке вперше зафіксували раніше в цьому році в Австралії та Польщі, тепер поширюється і в інших країнах – Італії, Німеччини, Австрії, а тепер ще й в Україні.

Нагадаємо, Приват24 дав збій: що відбувається.

Як повідомляв Знай.uа Microsoft зливає дані користувачів хакерам.

Знай.uа писав, Україну атакував банківський вірус.