Днями мережу сколихнула новина, яку повідомив Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров.

Політик розповів про те, що Москва вже почала поставляти до Сирії зенітно-ракетні комплекси С-300, передає РБК.

Сергій Лавров

Як розповіло джерело, Лавров заявив під час прес-конференції в Нью-Йорку, що С-300 вже почали надходити в Сирію.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Крім того, Лавров зазначив, що згідно з указом президента РФ Володимира Путіна поставки Дамаску цих комплексів почалися "відразу після інциденту" з літаком-розвідником Іл-20 над Середземним морем.

Як додав політик, Москва оснастить командні пункти сирійських ППО автоматизованими системами управління, які є тільки у збройних сил Росії.

війна в Сирії

За словами Лаврова:

"Крім цього, російські військові будуть здійснювати радіоелектронне придушення супутникової навігації, бортових РЛС і систем зв'язку бойової авіації, атакуючої об'єкти на сирійській території".

В рамках новини варто згадати про те, що 18 вересня російський літак Іл-20 був збитий С-200 ППО Сирії. В результаті трагедії загинули 15 російських військових.

Відразу після цього в мережі з'явилася інформація про те, що Міністр оборони РФ Сергій Шойгу поклав відповідальність за інцидент на Ізраїль, оскільки, згідно із заявою росіян, "російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю".

У свою чергу, Міноборони Росії заявило про намір протягом двох тижнів передати ЗРК С-300 в розпорядження ППО Сирії.

Будемо стежити за подальшим розвитком ситуації.

До слова, Палестина подала в Міжнародний суд ООН позов проти США через перенесення дипломатичної установи Штатів з Тель-Авіва до Єрусалима.

Про це йдеться в повідомленні суду.

суд ООН

Наразі вже відомо, що влада Палестини у своєму позові посилається на норми Віденської конвенції про дипломатичні відносини від 1961 року. Зокрема, у ній передбачається, що країна не має жодного права розміщувати свої дипломатичні установи на спірній території, адже ізраїльські війська контролють Єрусалим виключно завдяки силовими важелями.

Через, що Палестина просить ООН визнати факт порушення і постановити, щоб дипмісію США відкликали з Єрусалиму.

"Повний текст заяви від 28 вересня 2018 року незабаром буде представлено на сайті суду",

– йдеться у повідомленні.

Разом з тим варто відзначити, що раніше глава литовської республіки Даля Грибайскайте, виступивши на 73-й Генасамблєї ООН відзначила, що не розуміє чому організація, створена регулювати конфлікти по всьому світу - не діє. За останні 10 років жоден військовий конфлікт не був вирішений за допомогою ООН.

"Майже в усіх великих кризах останнього десятиліття - від Сирії до України, від М'янми до Ємену - Рада Безпеки ООН не змогла зіграти важливу роль",

- сказала політик.

Організації, покликані знищувати зброю масового знищення, "беззубі проти диктаторів, які розробляють ядерну зброю і застосовують хімічну зброю проти цивільних", продовжила вона.

Крім того президент Литви та добрий друг України нагадала всім присутнів що для уникнення повторення глобальної війни у світі було створено безліч інститутів, чкі б мали запобігати всім конфліктам, проте жоден з цих органів так і не довів свою необхідність.

"Хотілося б вірити, що наші багатосторонні інститути, включаючи ООН, досить сильні, щоб протистояти агресії і неповазі до міжнародного права",

- сказала вона, додавши, що іноді реальність зовсім інша.
Політик зазначила, що світ став більш крихким, інститути руйнуються, замість того, щоб захищати від сили й економічних потрясінь. При цьому вона уточнила, що створені інститути, які не ідеальні, бюрократичні та непідзвітні, треба удосконалювати й адаптувати до нових реальностей.

Даля Грібаускайте закликала політиків почати діяти, не ховатися за чужими спинами, створювати нові важелі регулювання міжнародних конфліктів. Чи прислухаються до президента Литви глави інших держав, чи підтримають такий заклик поки невідомо. Але можна сказати початок закладено, зерно посіяно і воно проросте.

Нагадаємо, отруївши Литвиненка, Кремль вирішив, що йому все зійде з рук і взявся нахабно використовувати хімічну зброю на теренах європейських держав. Однак, застосувавши "Новичок" на британській землі, Росія заплатила високу дипломатичну ціну.

Як повідомляв Znaj.ua, прес-аташе президента країни-агресора Росії Дмитро Пєсков відреагував на інформацію про одного з отруювачів Скрипалів полковника Анатолія Чепігу (він же Руслан Бошіров). Реакція ця, зрештою, була передбачуваною.

Також Znaj.ua писав про те, що в Південній Кароліні зазнав краху найдорожчий і найновіший американський винищувач F-35.