Навесні 2018 року компанія Perpetual Guardian в ході досліджень перевела працівників на чотириденний робочий тиждень, нараховуючи їм зарплату за 5 робочих днів. 2 жовтня начальство підвело підсумки тестування, яке тривало протягом шести тижнів, і повідомило, що компанія остаточно переходить на нову систему. Таку інформацію повідомляють закордонні ЗМІ.

Дослідники, які займалися перевіркою показників в ході експерименту, відзначили, що у всіх офісах Нової Зеландії у працівників знизилися показники стресу і покращилася працездатність. До того ж, персонал перестав скаржитися на брак балансу між роботою та особистим життям.

Перехід на нову систему в Perpetual Guardian буде за бажанням. Працівники можуть залишитися на п'ять робочих днів: тоді їм буде дозволено приходити на роботу пізніше і йти раніше, щоб не потрапити у затори і встигнути приділити час собі.

Міністр трудових відносин Нової Зеландії Іен Лис-Галлоуей назвав підсумки чотириденного робочого тижня "дуже цікавими" і зазначив, що він хоче співпрацювати з корпораціями, які вивчають нові моделі для сучасного офісу.

Популярні новини зараз
В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

А раніше в Гельсінкі ввели денний сон прямо посеред робочого дня.

У центрі міста почали проводити платні тренінги з інструктором, під час яких можна поспати. Користь таких занять величезна. Працівники, які не відпочивають, перебувають у вічному стресі, а отже гірше працюють. Так що було прийнято рішення проводити спеціальні уроки сну. Таким чином мозок встигає перезавантажитися, і робити роботу в два рази ефективніше.

Інструктор, яка є організатором таких заходів, розповіла, що під керівництвом тренера простіше розслабитися. Саме він робить організму півгодинну перерву, ментальну розвантаження.

До речі, американські дослідники наполягають, що саме 40-59 хвилин денного сну вистачає організму, щоб бути бадьоріше, але і лягти спати з легкістю вночі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що дослідникам вдалось дізнатися, яка робота стає причиною розпаду міцних союзів. Зазначається, що за час дослідження розлучилися приблизно сто пар.

Також Знай.UA повідомляв, що компанія Instagram втратила своїх творців.

Крім цього, Знай.UA стало відомо, що найбільше видавництво України "розпиляли" на очах киян.