Днями у стінах Верховної Ради України прийняли законопроект під назвою "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який офіційно визначає українську мову як єдину державну на всіх рівнях.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Реакція Кремля, як і очікувалося, не забарилася. Наразі у Російській Федерації активно нагнітається паніка, стосовно законопроекту.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

Журналісти зазначають, що у ефірах прокремлівських телеканалів масово з’являються нові страшилки.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Днями на скандальний ефір пропагандистського телеканалу "Росія-1" звернув увагу політолог Олексій Голобуцький. Одіозна ведуча "Время покажет" Катерина Стриженова заявила:

"В Україні можна померти, якщо не зможеш звернутися до лікаря державною мовою. Уявіть, ви перед реанімацією, просите допомоги у лікаря. Якою мовою ви це робитимите. Перекладача не покликав", - заявила пропагандистка.

"Однак позитивний момент у тому, що російська пропаганда вже з початку вибрала приречену позицію: вони змирилися, що в Україні тепер буде саме так і не інакше. Єдина і обов’язкова для всіх державна – українська, в армії – “панове офіцери” і “Слава Україні! – Героям слава!”. Ну і одна помісна церква", – зазначає Голобуцький.

Політолог додав, що "вони плюються, вони обурюються, вони звинувачують і викривають, але вже точно знають, що тепер буде саме так".

Нагадаємо, днями Президент РФ Володимир Путін підписав два федеральних закони, які мають на меті посилити покарання за відмову спростовувати неправдиві відомості.

Володимир Путін
Володимир Путін

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Документи були опубліковані на офіційному порталі правової інформації.

Згідно з документами, з тих, хто відмовиться припиняти поширювати або спростовувати фейкову інформацію за рішенням суду, будуть стягувати штраф до 20 тис. рублів.

Як писав раніше Знай.ua, скандально відома екс-регіоналка Олена Бондаренко розлютила українців новою порцією пропагандистської маячні на одному з російських телеканалів.

Скандальна подружка Януковича завела тираду про нібито утиски прав російськомовних в Україні.


Також Знай.ua писав про те, що найближчим часом у стінах Ради вирішать долю скандальних проросійських телеканалів, які щодня продовжують "промивати мізки" мільйонам українцям.