Президента Інтерполу Мен Хунвей затримали і взяли під варту в Китаї. Про це повідомила South China Morning Post з посиланням на джерело.

"Мен Хунвей, який також обіймає посаду заступника міністра в міністерстві громадської безпеки КНР, був затриманий для допиту правоохоронцями, як тільки приземлився в Китаї", – пише видання.

Поки що не повідомляється причина затримання і місце, в якому знаходиться Мен Хунвей.

Раніше повідомлялося, французька поліція почала розслідування за заявою про зникнення Мена Хунвея.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В поліцію звернулася його дружина, яка проживає в Ліоні.

Як вона повідомила правоохоронним органам, 29 вересня Мен Хунвей вирушила на батьківщину в Китай, після чого перестав виходити на зв'язок.

Він був обраний президентом Інтерполу в листопаді 2016 року, термін його повноважень закінчується в 2020 році. До обрання він обіймав посаду заступника міністра громадської безпеки Китаю.

Зазначається, що коли Хунвэй зайняв цю посаду, прихильники прав людини висловлювали сильну обеспокойнность тим, що він занадто лояльно ставитися до китайської влади.

"Це надзвичайно тривожно, враховуючи давню практику Китаю, яка намагається використовувати Інтерпол для арешту дисидентів і біженців за кордоном", - зазначив тоді Ніколас Беклин, директор Східної Азії Amnesty International.

Раніше повідомлялося, що Володимир Путін особисто розпорядився почати підривну діяльність проти США. До такого висновку прийшли американські спецслужби, спільний доповідь яких опубліковано ще до інавгурації Дональда Трампа попередня адміністрація Білого дому.

Керований республіканцями сенатський комітет з розвідки, який досліджував доповідь, назвав всі її оцінки вірними. Її підтверджують і звинувачення офісу Роберта Мюллера проти росіян, які брали участь у втручанні у вибори.

Відомо, що ЦРУ першою серед спецслужб (ФБР, АНБ і інших) прийшла з високою впевненістю до висновку про керівну роль Путіна у втручанні в американські вибори.

Нагадаємо, в Кременецькому районі Тернопільської області учні профтехучилища напали на одногрупницю і намагалися перерізати їй горло.

Як повідомляв портал "Знай.ua", під Києвом у Броварах зник 14-річний підліток.

Також "Знай.ua" писав, осователь Google - Ларрі Пейдж з 2013 року перестав виходити на публіку.