Велика Британія готова оголосити третього ймовірного співучасника отруєння Скрипалів.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема ЗМІ називають ім'я 45-річного Сергія Федотова.

Крім того варто відзначити, що за інформацією чеських ЗМІ російські спецслужби розпочали "наглядати" за Сергієм Скрипалем ще з 2014 року. Саме для цього до Праги були відряджені Олександр Петров та Руслан Башіров, який згодом прямо звинуватили у замаху на вбивство Скрипаля.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також ЗМІ відзначають, що Федотов неодноразово відвідував європейські столиці, разом з Бошіровим та Петровим. Остання така зустріч відбулась саме у Великобританії.

"Крім Праги, Києва, Мілана і Женеви Сергій Федотов мінімум три рази відвідав Лондон - в березні 2016, березні 2017 та березні 2018. Останній раз він прибув до Великої Британії 2 березня, як і Петров з Бошіровим, але іншим рейсом, а полетів 4 березня (в день замаху) разом з ними", - наголошує видання.

Про Боширова та Петрова було зручно розповісти в одному "файлі", оскільки вони були разом зняті відеокамерами Солсбері і аеропорту Гетвік, а Федотов пересувався автономно.

У свою чергу російські ЗМІ відзначають, що саме Сергій Федотов ідеально підходить на роль трього підозрюваного в отруєнні Скрипалів. Адже у самій Росії жодного майна чи інших дотичних речей у Федотова немає.

Крім того номер його чинного паспорта на одну-дві цифри відрізняється від документів, виданих громадянам Росії, які місцем своєї реєстрації вказували штаб-квартиру Головного управління Генштабу Міноборони РФ.

"Очевидно, що про Федотова рано чи пізно оголосять офіційно, а приватні розслідувачі розкриють його справжні ім'я та біографію", - резюмує видання.

Разом з тим варто відзначити, що офіцери ГРУ Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін, яких підозрюють в отруєнні екс-колеги Сергія Скрипаля в британському Солсбері, активно брали участь у захопленні українських державних установ.

Як повідомляє видання The Independent, про це після зустрічі з представниками парламенту Британії заявив Христо Гроздєв - доповідач дослідної групи Bellingcat.

За його словами, обидва спецагенти були "безпосередньо причетні" до установ, розташованих у східному регіоні України, а також займалися розповсюдженням фейкових новин про "місцевих оборонних загонах".

Гроздєв зазначив, що Мішкін приїжджав в Україну декілька разів, в період Революції Гідності у тому числі.

Нагадаємо, солодка парочка путінських "чепіг" наслідила у Чехії.

Як повідомляв "Знай.ua", журналісти виявили трьох "клонів" Петрова-Мішкіна.

Також "Знай.ua" писав, що "путінським чепігам" влаштували страшний рознос.

Bellingcat: "Бошіров" виявився Героєм Росії Чепігою.