13 жовтня зятя президента США Дональда Трампа Джареда Кушнера звинуватили в тому, що він роками не платив федеральний податок на прибуток, або сплачував значно занижені суми. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на конфіденційні фінансові документи.

Кушнер одружений на старшій дочці 45-го президента США Іванці Трамп. Він займає офіційну посаду старшого радника глави держави. Несплата податків — дуже серйозне звинувачення, яке може нанести удар не тільки по Кушнеру, але і по всій президентській адміністрації.

Видання стверджує, що компанія Кушнера Kushner Companies LLC вдалася до поширеної в Америці схеми для мінімізації податкових виплат. Вона нібито вказувала в документах, що втрачає мільйони доларів за "амортизацію нерухомості". Нерухомість — основний актив компанії. І амортизація дозволяла показувати відсутність прибутку і навіть збитковість підприємства.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Така неприбуткова звітність подавалася Кушнером в період з 2009 по 2016 рік включно. Тобто чоловік Іванки Трамп, підкреслює видання, продовжував обманювати податкові органи, вже перебуваючи в Білому домі.

При цьому за останнє десятиліття особистий капітал Кушнера збільшився в п'ять разів до 324 мільйонів доларів, а Kushner Companies LLC інвестувала в нерухомість мільярди доларів. Видання робить висновок — збитки компанії існували лише на папері".

Адвокат Джареда Кушнера заявив, що зазначені документи отримані з порушенням закону і не відображають повну картину. Він також підкреслив, що зять президента завжди виплачує всі податки відповідно до закону.

На початку вересня стало відомо, що компанія Кушнера заборгувала владі Нью-Йорка більше 500 тисяч доларів. Це неоплачені міські штрафи за різні порушення, в тому числі щодо санітарії і будівництва об'єктів.

До того ж, Дональд Трамп, уже ведучи боротьбу за президентський пост, довгий час відмовлявся оприлюднити дані про свої доходи.

Нагадаємо, Трамп зібрався на другий президентський термін.

Як раніше повідомляв Знай.uа, Трамп пригрозив Індії через путінські С-400.

Знай.uа повідомляв, що демократи знайшли козир проти Трампа, і Клінтон тут ні при чому.