У п'ятницю вранці, 12 жовтня, Facebook оголосили, що їх масове порушення безпеки було гірше, ніж вважалося до цього. Хоча кількість порушених користувачів знизилося до 30 мільйонів з 50 мільйонів, з'явилася нова інформація: атака зібрала електронні повідомлення та телефонні номери користувачів, а також інформацію про профілі, включаючи стать, місце розташування, дату народження та історію пошуку. Facebook написав у повідомленні в блозі, що ФБР розслідує порушення.

Можливі наслідки для порушених користувачів потенційно приголомшують. Деякі з вкрадених даних (місцезнаходження, недавня історія пошуку) носить інвазивний характер.

Facebook можливо, є найпопулярнішою рекламної майданчиком в Інтернеті, головним чином із-за його здатності збирати дуже цільові профілі даних для своїх користувачів.

Тепер деякі з цих даних - 14 мільйонів користувачів - знаходяться у володінні невідомих і злісних зловмисників. Сам

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Facebook визнав це у 12 жовтня, зазначивши, що "інформація може дозволити їм або іншим третім особам використовувати її для створення та розповсюдження спаму на Facebook".

Однак не вказано, як саме Facebook визначає "спам», що може означати що-небудь від продажу вам гравітаційного ковдри іноземним державним суб'єктам, які намагаються налаштувати вас на дезінформацію.

Глава Facebook Марк Цукерберг раніше особисто обіцяв, що більше витік даних із його компанії не відбудеться.

"Ми несемо відповідальність за захист вашої інформації. Якщо ми не зможемо цього зробити, ми її не заслуговуємо", - зазначив він.

Цукерберг закінчив виголосив промову, завдяки якій в компанію Facebook "повірили" більш ніж 2 мільярди користувачів.

"Я обіцяю зробити краще для вас", - додав він.

Однак недавнє подія показує, що компанія не прийняла достатніх заходів для того, щоб уберегти особисті дані користувачів. Тому навряд чи вони заслуговують їх.

Нагадаємо, Instagram зіллє ваші дані Facebook. Тепер вам не сховатися від очей Цукерберга.

Як повідомляв "Знай. ua" Facebook вирішив проникнути до квартири користувачів. Новий девайс від Facebook проникне у ваш будинок.

ТакожЗнай. ua" писав, що хакери зламали десятки мільйонів акаунтів Facebook, Цукерберг кусає лікті. Хакери отримали доступ до іменами, адресами електронної пошти і телефонних номерах.