Озвучена Володимиром Путіним заява про те, що росіяни потраплять в рай, якщо Росія почне ядерну війну, стала ще більш тривожною для Заходу.

Про це пише французьке видання Mediapart.

Проте експертів насторожила не заява про можливу ядерну війну, а цілком навпаки адже потім Путін наголосив про релігійний підтекст. Зокрема, він згадав про мучеництво та геройську смерть в боротьбі з ворогами.

"Релігійна та апокаліптична риторика, генетичне визначення народів, туга по втраті расової ідентичності, мілітаризм, сцієнтистське марення – хто б міг подумати кілька років тому, що глава величезної сучасної держави буде вести такі розмови тридцять років після закінчення холодної війни? І що вони стануть відображенням настільки ж маячних промов, вимовлених по ту сторону Атлантики. Вже незрозуміло, хто саме, Трамп або Путін, першим відкрив ящик Пандори. Але він вже точно відкритий", - йдеться в статті.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того автор статті відзначає, що необхідно все більше уваги прибіляти релігійним акцентам у риториці господаря Кремля, адже він все частіше намагається створити та узаконити саме релігійний підтекст репресій та диктатури.

"Але на цей раз, судячи з усього, запах ладану остаточно затуманив його розум, і він сам почав вірити в те, що розповідає. До того ж посилання на рай для мучеників куди сильніше нагадує ісламістський обскурантизм його протеже Кадирова, ніж християнство", - йдеться в матеріалі.

Видання відзначає, що економіка РФ переживає застій, соціальна нерівність і невдоволення посилюються, корупція процвітає і завдає непоправної шкоди можливості реформ, збожеволіла влада не бачить іншого виходу, крім як пускатися в зовнішні авантюри.

Разом з тим варто відзначити, що будь-яке рішення Вашингтону з приводу введення нових санкцій проти Російської Федерації дається США вельми непросто, адже за будь-якої неправильної дії можуть з'явитися серйозні наслідки.

У порівнянні з іншими державами, які в історії ХХ століття також підлягали санкційному покаранню, головна проблема полягає в тому, що саме Росія є незручним об'єктом для застосування санкцій. Адже ця країна дійсно багато в чому являє собою особливе, навіть унікальне геополітичне утворення, до якого дуже важко, а то й неможливо, застосовувати загальноприйняті стандарти і процедури.

Нагадаємо, стало відомо про кровожерливі плани Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін видав новий указ щодо Сирії.

Також "Знай.ua" писав, що у Трампа зробили тривожну заяву щодо Росії.

Путін насмішив заявою про єдиний "ядерний" шанс росіян на потрапляння до раю