Повстанці Центральноафриканської республіки дали урядовим військам і російським військовим 48 годин на те, щоб покинути підконтрольні їм території в ЦАР.

Про це повідомив лідер угруповання мусульманських повстанців Абдулайє Иссен.

"Причиною ультиматуму стало відсторонення від посади голови парламенту ЦАР Каріма Мекассуа, який є мусульманином. Иссен назвав його усунення незаконним. Він звинуватив президента ЦАР Фостен-Арканжема Туадеру (він християнин) у змові", - сказано в заяві.

Иссен підкреслив, що Туадера вчинив змову саме з допомогою "найманців з Росії" під керівництвом Валерія Захарова.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Вимагаємо від Російської Федерації роз'яснити, яка роль цих найманців, наближених до Кремля, і справжня мета їх присутності в країні", - стверджують повстанці.

Речник МЗС Росії Марія Захарова, в свою чергу, назвала інформацію про ультиматум вп виведення російських військових неправдивою.

Раніше повідомлялося, що Правоохоронці Центральноафриканської Республіки (ЦАР) в ніч на 31 липня знайшли тіла трьох осіб з посвідченнями журналістів російських ЗМІ. Загиблі були виявлені в 23 кілометрах від міста Сибю. Швидше за все, вони стали жертвами місцевих бойовиків.

ЧБК Вагнер

В посольстві РФ в ЦАР підтвердили загибель двох кореспондентів "Известий". Саме ж видання стверджує, що вони не відправляли журналістів в ЦАР.

Нагадаємо, ЦАР бойовики стратили пропагандистів Кремля. Вони знімали пропагандистський фільм про ЧБК "Вагнер".

Як повідомляв "Знай. ua", Путін готує новий удар для України. У Кремля "підгорає" з-за Азовського моря.

"Знай. ua" писав, що військові терміново звернулися до українців.