Китай має намір арендувати під сільськогосподарські потреби землю у Краснодарському краї Росії. Про це повідомив віце-губернатор Красноярського краю Анатолій Цикалов.

Китай планує орендувати 150 тисяч гектарів землі, а також інвестувати до 10 мільярдів юанів, що дорівнює приблизно $1,5 мільярда у крайову лесопереработку. Цикалов зазначає, що особливу зацікавленість у співробітництві на російський землях автономний район КНР Внутрішня Монголія, яка межує з Росією.

Вице-губернатор Красноярського краю відзначає, що Китай має намір інвестувати "мільярди юанів" у переробку красноярського зерна і молока.

Китайська сторона також заявляла про намір інвестувати в лесопереработку. Ця заява викликала деякі суперечки, однак Цыкалов зазначив, що це стосується частини лісу.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

При цьому дозволений обсяг заготівель в краї становить 82 мільйони кубометрів у рік, проте росіяни щороку заготовляють всього 20 мільйонів кубометрів.

Китай висловив намір розвивати переробку лісу. Зокрема, погодився на низку вимог, які висунула російська сторона. Серед вимог компанія зобов'язана зареєструватися в Росії, а при будівництві в обов'язковому порядку повинні використовуватися російські будівельні компанії.

Нагадаємо, Рада ратифікувала угоду з ЄС про мільярдної макрофінансової допомоги. Згідно з документом, Київ отримає фіндопомогу двома траншами по 500 мільйонів євро.

Як повідомляв Знай. ua, розвідка викрила "план Б" Путіна з Донбасу та Криму. Східні території в обмін на Крим і провокація у Мінську.

Знай. ua писав, що українцям показали, як Янукович вивів мільярди за нинішньої влади. Гроші почали масово знімати після того, як Печерський суд зняв арешт з рахунків.