Швейцарський суд заборонив компаніям Nord Stream AG (власник газопроводу "Північний потік") і Nord Stream 2 AG (оператор будівництва "Північного потоку-2") вчиняти будь-які виплати "Газпрому".

Цю інформацію повідомила російська компанія в проспекті до випуску єврооблігацій, передає DW.

Таке рішення було прийнято в якості тимчасових забезпечувальних заходів за позовом української компанії "Нафтогаз".

В документі йдеться, що згідно з судовим рішенням "всі виплати від цих компаній "Газпрому" направляються на швейцарських приставів".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, українські чиновники, після візиту Ангели Меркель до Києва, зрозуміли, що газопровід "Північний потік-2" все ж таки буде побудовано. Невідомо що німецький лідер сказала українським реформаторам, але після від'їзду Ангели Меркель в "Нафтогазі" заявили, що переходять до "плану Б", який, як відомо, передбачає компенсацію збитків України.

Головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко в ефірі одного з телеканалів заявив, що "план Б" - це компенсація збитків, в той час як "план А" - збереження транзиту через українську ГТС. Про це пише "КП в Україні".

"Ми намагаємося компенсувати фінансові збитки. Ми вже ініціювали новий арбітраж, який, фактично, вже почався, де ми вимагаємо більше 12 мільярдів доларів, з яких десять - це, фактично, компенсація за те, що не буде транзиту через територію України після 2019 року", - сказав він, зазначивши, що це резервний варіант.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", канцлер Німеччини Ангела Меркель розглядає російський проект "Північний потік-2" не так критично, як Київ.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що пропутінські популісти залишилися з носом, а Італія – з майбутнім великим газопроводом, який зменшить залежність країн єс від російського газу.