Ректор Московської духовної академії архієпископ Верейский Амвросій не зможе в'їхати на територію України ще три роки.

Цю інформацію повідомили в суботу, 10 листопада, у прес-службі Держприкордонслужби.

"Тому, щонайменше, до 2021 року потрапити до України він не зможе", - йдеться в повідомленні.

Також у службі уточнили, що відомості про те, що архієпископ Амвросій 8 листопада перетнув кордон України, прилетівши іншим рейсом, є неправдивою.

Архієпископ Верейский Амвросій

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як відомо, архієпископа Амвросія 7 листопада не пустили до України. За словами духівника, він прилетів у Київ, щоб взяти участь у богослужіннях і в актовому дні Київської духовної академії, але його затримали на контрольно-пропускному пункті в аеропорту. З ним поговорили у відділенні прикордонної служби України, однак у в'їзді все-одно відмовили.

Архиєпископ розповів, що в документі, в якості офіційної причини відмови вказана непідтверджена мета візиту. Амвросій вважає її "відверто надуманою", оскільки у нього було запрошення від ректора Київської духовної академії.

Архієпископ Верейский Амвросій

Нагадаємо, в Росії знову відзначилися православ'ям головного мозку, або просто - маразмом. Так, у місті Твер 4 листопада, в свято Казанської ікони Божої Матері, пройшов хресний хід з образом Пресвятої Богородиці.

Цікаво, що святу ходу супроводжував військовий оркестр, який грав широко поширений у нацистській Німеччині в 20-ті роки минулого століття марш, відомий у Росії, як "Марш авіаторів".

"21 століття, Твер. Господь, тут вже нічого не виправити, пали розкольників-єретиків!", "Іншого бразильського карнавалу у мене для вас немає", "Діди в трунах крутяться, як пропелери. Від заздрості", "По дорозі! Ні, не в рай, а психоневрологічний диспансер!", "Не рівна година, скоро і в церкву будуть зганяти за рознарядкою, як на путінги", - написали в мережі.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в РПЦ "відспівали" московський патріархат в стилі Путіна.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що московського попа розгорнули на кордоні з Україною.