Міністр оборони Норвегії Франк Бакке-Єнсен заявив, що Росія, можливо, стоїть за втручанням в роботу системи навігації GPS під час недавніх військових навчань НАТО Trident Juncture.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, він відзначив, що військові зіткнулись з прямою ворожою атакою з боку російських військових.

"У нас та ж проблема (як у Фінляндії). Ми вважаємо, що це могло бути частиною російських навчань", - сказав глава Міноборони Норвегії в інтерв'ю агентству Reuters.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Також він додав, що подібний збій системи відбувся під час масштабних військових маневрів Захід-2017, у яких брали участь військові з Росії та Білорусі.

Міністерство оборони Норвегії також додало, що перешкоди у систему були зафіксовані з 16 жовтня по 7 листопада та йшли від російських військ, що розташовуються на Кольському півострові.

Разом з тим варто відзначити, що генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг відреагував на скандальну ініціативу президента Франції Еммануеля Макрона.

В альянсі відзначили, що неоднозначна пропозиція нинішнього президента Франції Емануеля Маркона про створення європейської армії може значно посилити обороноздатність країн.

Проте тут же відзначили, що подібна ініціатива все ж має надходити від керівництва НАТО.

"Коли європейська армія це буде робити, я буду вітати такі дії ЄС щодо оборони", - сказав Столтенберг.

Крім того нинішній Генсек НАТО закликав союзників не ставити під сумнів зв'язки керівництва та Білого дому, а також послаблювати трансатлантичний союз.

Варто відзначити, що зовсім нещодавно очільник Кремля Володимир Путіна зазначив, що ідея Макрона про створення європейської армії відображає "в цілому позитивний процес".

Також сам Путін додав, що Європа - потужне економічне утворення та створення власних ЗС є цілком зрозумілим.

Також варто відзначити, що для того, щоб не провокувати Російську Федерацію Північноатлантичний альянс (НАТО) не розглядає можливості проведення спільних з Україною навчань в акваторії Азовського моря.

Варто нагадати, що у ВПС США пройшли планові випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III. Запуск установки здійснювався з бази Вандерберг, яка знаходиться в Каліфорнії.

Нагадаємо, Дональд Трамп перетворюється на дворового гопника, хоче кришувати багатих, але слабких.

Як повідомляв "Знай.ua", у Путіна вибухнули мерзенними погрозами на адресу України.

Також "Знай.ua" писав, що "залізний купол" врятував сотні тисяч життів від удару, вражаючі кадри "феєрверку".

Росія дуже боїться членства України в НАТО - Горбач