У четвер, 15 листопада, Третій комітет Генассамблеї ООН схвалила запропоновану Україною резолюцію. Вона засуджувала зафіксовані на території окупованого Криму порушення прав людини і незаконне встановлення РФ законів, юрисдикції та управління в регіоні.

Цей важливий документ підтримали 67 делегацій, а проти – 26. Повний перелік делегацій, які проголосували проти української резолюції оприлюднили в мікроблозі Twitter постійного представництва України в ООН.

"Держави, які голосували проти української резолюції: Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, КНДР, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, М'янма, Нікарагуа, РФ, Сербія, ПАР, Південний Судан, Судан, Сирія, Таджикистан, Уганда, Узбекистан, Венесуела, Зімбабве", - йдеться в повідомленні.

При цьому від голосування утрималися під час засідання 82 делегації. Підтримали проект резолюції голосами "за" такі країни, як Австралія, Австрія, Бельгія, Канада, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Угорщина, Ізраїль, Італія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Молдова, Швеція, Туреччина, США та багато інших.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Наголошується, що заступник постпреда РФ при ООН заявив, що Києву не вдасться "покарати" аннексований Крим "за вибір на користь Росії".

Крім того, резолюція ООН містить положення про долю українських політв'язнів Кремля.

Нагадаємо, ПАРЄ залишила Росію за бортом. В асамблеї прийняли історичне рішення.

Як повідомляв Знай. ua, путінські лицеміри спробували підлизатися до українців, жалюгідна спроба. Росія посміла назвати Україну близькою по крові.

Знай. ua писав, що ООН по-новому вирішила долю Криму. Прийнятий оновлений проект резолюції по Криму.