Схоже, що перешкодити корейському возз'єднанню вже нічого не може. Так, Радбез ООН погодився з вимогою Південної Кореї і дозволив поставляти до КНДР нафту та будівельні матеріали для створення "об'єднаної залізниці".

Саміт ООН
Саміт ООН

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Yonhap.

За інформацією видання, прохання Південної Кореї зняти санкції по доставці до КНДР матеріалів та нафти підтримали всі 15 країн-членів Радбезу ООН.

Нагадаємо той факт, що Північна і Південна Корея погодилися розпочати спільний проект з'єднання своїх залізних доріг, а також доріг через кордон, в кінці листопада або на початку грудня цього року. Рада Безпеки ООН з 2006 року прийняла 10 резолюцій про санкції щодо КНДР у зв'язку з ядерними і ракетними випробуваннями в цій країні.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Варто нагадати, що у вівторок, 30 жовтня, з ініціативи української сторони на засідання збирається Рада Безпеки ООН, щоб обговорити ситуацію, що склалася на Донбасі. Про це заявив Олег Ніколаєнко - член Постійного представництва України при ООН.

Нагадаємо раніше повідомлялося, що в Південній Кореї повідомили, що КНДР ліквідувала десять охоронних пунктів на кордоні в демілітаризованій зоні в рамках міжкорейському угоди по врегулюванню ситуації у регіоні. Про це повідомляє агентство Yonhap з посиланням на міноборони Південної Кореї.

Наголошується, що КНДР провела підриви охоронних пунктів після того, як повідомила про це Південну Корею. Такі заходи вживаються для зниження напруженості на кордоні. Згідно з домовленістю, все повинно бути знищено 20 сторожових вишок: по 10 з кожної сторони.

Нагадаємо, посланці божевільного Кіма таємно зустрілися з ЦРУ: подробиці переговорів.

Як повідомляв Знай.uа ніколи не змиримося: у Трампа дали "дружню" відповідь Україні, але вказали на наслідки.

Знай.uа писав, список зрадників: хто в ООН не проголосував за резолюцію щодо Криму.