Стало відомо, що у справі про фінансування тероризму скандальним депутатом Держдуми Росії Володимиром Жириновським і його однопартійцями Олексієм Діденко і Михайлом Дегтярьов 4 лютого 2019 року відбудеться засідання суду. Про це повідомляє Politeka.

Так, за рішенням і встановленою першою датою засідання Шевченківського райсуду Києва, депутатам Держдуми РФ пред'явили звинувачення у фінансуванні бойовиків так званих «ДНР» і «ЛНР». Стаття відповідальності за підтримку тероризму передбачає 10-12 років позбавлення волі з конфіскацією майна згідно із законом України.

Олексій Діденко

Варто уточнити, що суд по їх справі пройде заочно. При цьому суддею буде Андрій Трубніков, який відомий взяттям під варту одного з затриманих учасників подій 1 грудня 2013 на вулиці Банковій і судом над Юлією Тимошенко (брав участь у виїзному засіданні суду у камері СІЗО).

У Генпрокуратурі заявляють, що Жириновський в період березень-квітень 2014 організував групу, яка займалася матеріальним забезпеченням терористів «ЛНР» і «ДНР». Крім того, депутати і члени очолюваної володимиром Жириновським Ліберально-демократичної партії Дегтярьов і Діденко також входили в групу і займалися збором коштів з росіян в підтримку терористів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Михайло Дегтярьов

«Відомо, що на прохання ватажка бойовиків Гіві група Жириновського в 2014-2017 роках передала батальйону «Сомалі» шість транспортних засобів виробництва РФ, які використовувалися під час здійснення терористичних атак проти ВСУ, зокрема на території Донецького аеропорту», - йдеться в повідомленні.

Дегтярьов і Діденко в березні-червні 2014 року публічно закликали росіян збирати кошти на підтримку «ЛНР» і «ДНР». За даними ГПУ вони організували відкриття пунктів збору коштів на території РФ і розмістили оголошення на офіційному сайті очолюваної Жириновським партії.

Володимир Жириновський

Нагадаємо, що у Європейському парламенті обговорять можливість введення додаткових обмежувальних заходів для держави-агресора Росії з-за подій 25 листопада в Керченській протоці.

Як повідомляв портал Знай.иа Україна скликала екстрене засідання Ради безпеки ООН.

Також портал Знай.иа писав, що президент Росії Володимир Путін вперше прокоментував агресію в Азовському морі.