Льюїс Гордон П'ю без перебільшення природний феномен. Його організм зовсім інакше реагує на холод, дозволяючи тривалий час перебувати у воді з нульовою температурою. Цю здатність Люїс розвинув за допомогою тренувань і, як і личить справжньому супергероєві, направив її на звершення добрих справ.

"Мені подобається сам процес плавання. Від пробіжки та інших видів спорту я не отримую задоволення, а холодна вода освіжає. Щоб справлятися з низькими температурами, одних тренувань з плавання недостатньо: потрібно загартовувати дух", - говорить Льюїс.

Він єдиний у світі плавець, який здійснив запливи на довгі дистанції в п'яти світових океанах. Людина, яка може довго перебувати в крижаній воді без спецспорядження. 48-річний Льюїс П'ю, плаваючи в незвичайних і небезпечних місцях планети, намагається привернути увагу громадськості до проблем збереження природи.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Я плаваю для того, щоб привернути увагу громадськості до проблем збереження природи. Якщо б я був в гідрокостюмі, ніхто б не звернув на мене уваги, — пояснює Льюїс. — І я вирішив: якщо роздягнуся, потраплю на першу шпальту!".

Рішення присвятити своє життя екстремальному виду спорту прийшло до П'ю ще в юнацькому віці. Лише одного разу стурбований екологічними проблемами, фахівець з морського права вирішує більше не плавати "вхолосту" і, приєднавшись до активістів природоохоронних організацій, Льюс починає влаштовувати запливи в захист навколишнього середовища і, зокрема, запобігання змін клімату.

Першу акцію екстремальний плавець влаштував в 2006 році. Для залучення уваги до екологічної обстановки він проплив по всій течії Темзи. Подолання 325 кілометрів зайняло у нього 21 день. На черговій ділянці шляху він все ж виліз з води днем, але тільки для того, щоб здійснити офіційний візит в резиденцію Тоні Блера на Даунінг стріт і закликати до розвитку низьковуглецевої економіки. Незабаром після цього прем'єр-міністр представив до парламенту законопроект з проблеми зміни клімату.

У 2007 році Льюїс вирішує нагадати всьому світу, що Мальдіви - це найнижча країна в світі, яка в найближчі три десятиліття може піти під воду. За 10 днів відважний плавець переплив Мальдіви по ширині, подолавши в цілому 140 км.


Питання швидкого танення льодовикового покриву Землі не залишає Льюїса в спокою. І тоді той починає підготовку до нового запливу, правда, на це раз на каяку. У 2007 році активіст мав намір пройти від Шпіцбергена в Північному Льодовитому океану, подолавши близько 1,2 тис. Кілометрів. Переміщатися він планував у тріщинах в льоду. Однак йому так і не вдалося знайти ущелини, за якими б він зміг проплисти, і він змушений був повернутися.

Підвищення температури в Гімалаях і танення льодовиків спонукають "Білого ведмедя" зробити найвисокогірніший в історії заплив. Льюїс відправився на льодовик Кхумбу і влаштував заплив в крижаних водах озера Пуморі, розташованого на висоті 5300 метрів. Температура води становить 2 ° C, за 23 хвилини Льюїс проплив 1 км.

"Не знаю, чи виживу я наступного разу, а вмирати не хочу. Адже те, що я роблю це заради життя! Я вважаю, головні речі в житті — це справедливість і свобода. Для мене захист природи — питання справедливості. Ми дбаємо про збереження міжнародних відносин, але не дбаємо про своє ставлення до природи. Я готовий робити все від мене залежне, щоб відновити справедливість".

Нагадаємо, незрячий хлопець став вокалістом, трубачем і віртуозним гравцем на піаніно.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці тяжкохворі люди роблять приголомшливі і божевільні вчинки.

Також "Знай.uа" писав, про актера, який досяг приголомшливих висот, незважаючи на хворобу Паркінсона.