Президент США Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін зустрілися на полях саміту G20 в Аргентині та дійшли рішення про тимчасове відстрочення введення додаткових мит, які мали запрацювати вже з 1 січня 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Наразі вже відомо, що рішення було прийнято у ході багатогодинних перемовин на полях саміту G20 в Аргентині. Більше того сторони дійшли згоди про укладення нового торгового договору у наступні три місяці.

"Президент Трамп погодився не підвищувати з 1 січня тарифи на продукцію на суму у 200 млрд дол. від 10% до 25%. Китай погодився закуповувати на поки не встановлену, але досить значну суму сільськогосподарську продукцію, енергоносії, промислову та іншу продукцію США, щоб скоротити торговий дисбаланс", - повідомила прес-служба адміністрації США.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того у Білому домі відзначили, що сторони уклали формальний договір за яким введенн нових мит відстрочується на 90 днів, проте якщо сторони не укладуть нову угоду, то тарифи зростуть з 10% до 25%".

Варто відзначити, що раніше влада Китаю прямо звинуватила США у торговому "булінгу". Адже Штати змушують інші країни підлаштовуватись під забаганки Адміністрації Трампа через запровадження нових торгових мит.

Однак у Пекіні також додали, що в будь-який момент готові сісти за стіл переговорів з приводу торговельних угод, якщо вони будуть ґрунтуватися на взаємній повазі та рівності".

Крім торгової війни, США планували розгорнути на рівні адміністрації широкий наступ на Китай, звинувативши його у ворожій діяльності проти американських компаній, викраденні інтелектуальної власності, кібератаці і втручанні у вибори.

Проте, головний радник президента США Дональда Трампа з питань економіки Лоуренс Кадлоу заявив, що зараз США і Китай відновили переговори про торгівлю на всіх рівнях.

Разом з тим варто відзначити, що у п'ятницю, 30 листопада, ввечері помер 41-й президент США Джордж Буш-старший.

Джордж Буш-старший помер у віці 94 років. Причини смерті на даний момент не уточнюються.

Американський лідер під час Другої світової війни був пілотом, а після нафтовим магнатом. У політику він прийшов у 1964 році і був президентом сша з 1989 по 1993 рік.

За своє життя він побудував успішну політичну кар'єру і пройшов шлях від конгресмена до посла США в ООН, від голови республіканської партії про посла в Китаї, від директора ЦРУ до віце-президента в адміністрації Рейгана.

У Буша-старшого залишилися 5 дітей, 17 онуків, вісім правнуків. Про час і місце проведення похорону прес-служба сім'ї обіцяла повідомити найближчим часом.

Нагадаємо, Трамп оплакує велику втрату.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп у всіх за спиною злигався з Путіним? Про що потай поговорять президенти.

Також "Знай.ua" писав, що Трамп пояснив, чому принизив Путіна на G20.

Помер 41-й президент США Джордж Буш-старший