Одна з речей, які багато в чому визначають сутність людини - це те, як вона проявляє себе, переживши суперників. Одні влаштовують “танці на могилі”, тим самим знецінюючи власну репутацію, інші - віддають данину шани й поваги гідному суперникові.

4 грудня, під час церемонії прощання з недавно померлим Джорджем Бушем-старшим, колишній сенатор-республіканець, 95-річний Боб Доул, однопартієць і головний конкурент Джорджа Буша-старшого в президентських виборах, продемонстрував всьому світу, як слід прощатися зі старими суперниками.

Боб Доул, прикутий до інвалідного візка після важкого поранення, отриманого ще у Другій Світовій війні, прибувши на церемонію прощання, не зронив ані слова. Але вчинки говорять більше, ніж слова. Напівпаралізований, нездатний самостійно ходити, але зберігший силу духу 95-річний сенатор знайшов у собі сили піднятися на ноги за допомогою асистента, щоб, долаючи слабкість власного тіла, мовчки віддати честь побратиму-ветерану, однопартійцю і давньому гідному суперникові.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

І це - після того, як 30 років тому саме перемога Буша фактично “закрила шлях Доулу в Білий Дім” за словами Річарда Н. Хаасса, президента Ради з міжнародних відносин США, який чудово знав обох. “Час лікує. Я був з Бобом Доулом, коли він програв Джорджу Бушу в Нью-Хемпширі, що фактично закрило Доулу дорогу в Білий Дім, відкривши її для Буша. Доул був тоді злий і засмучений. Ця данина поваги через З0 років — саме такі речі допомагають мені продовжувати вірити в людей.” - написав Річард Н. Хаасс у своєму твітері.

Американське суспільство, скорботне по спочилому екс-президенту, було растрогано і високо оцінило вчинок Боба Доула, що продемонстрував як силу духу, так і вміння віддати належне навіть тим, хто в свій час, фактично, вплинув на його кар'єру не кращим чином. Втім, люди честі завжди вміли цінувати гідних супротивників. Ембер Сміт назвала Доула “одним з кращих американців”, а Джеб Буш, син покійного 41-го президента США, гаряче подякував 95-річному сенатору.


Нагадаємо, чим запам'ятався Джордж Буш-старший

Як раніше повідомляв "Знай.uа", США і Китай уклали унікальний договір

"Знай.uа" писав, де і коли поховають Джорджа Буша-старшого