Африканські слони більше не можуть відростити бивні – якщо раніше без них народжувалося 2-3% від популяції, то тепер кількість тварин з такою недугою становить третину, повідомляє National Geographic.


Дослідники звинувачують у всьому браконьєрів. Не дивлячись на жорсткі заборони, азійські та африканські країни продовжують торгівлю бивнями і порошком з них – люди використовують їх у магічних цілющих цілях.


"Браконьєрство надає на слонів сильний вплив не тільки з точки зору чисельності, але і з точки зору еволюції", — стверджує Джеймс Пул, експерт по роботі з цими тваринами. За його даними, за останні 20 років з 200 самок з Південної Африки, які перебувають під наглядом, 98 % не відростили бивні.


За словами вчених, відсутність бивнів позначається не тільки на життя слонів, але і на екосистемі в цілому, бо природа тісно пов'язана. В даний момент вчені продовжують дослідження разом із спостереженнями.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Нагадаємо, Гавайським тюленів-монахів загрожує небезпека. На них нападають морські вугри, пробираючись прямо в ніс

Гавайські тюлені-монахи перебувають на межі зникнення. За ними ретельно спостерігають дослідники. Останнім часом вони досить часто виявляють морських вугрів у носах тюленів. Вони розповіли, що без проблем врятували одного з таких тюленів. На жаль, врятувати рибу їм не вдалося. Цією історією дослідники поділилися на своїй сторінці в Facebook.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Залякував своїм ротом: найдавнішого хижака, який коли-небудь жив на Землі, показали на відео

Більшість людей вважають, що першими грізними винищувачами всього живого на нашій планеті були хижі динозаври. І страшніше істота складно уявити. Однак це не так.

Доказом є дослідження археологів з Єльського університету і Королівського музею Онтаріо.

Також "Знай.uа" писав про те, що Досить вбивати двох зайців: захисники тварин запропонували змінити мову

Організацію PETA, яка спеціалізується на захисті тварин, обурили деякі усталені вирази в англійській мові.