Президент США Дональд Трамп заявив, що глава апарату Білого дому Джон Келлі покине свій пост вже до кінця 2018 року.

Про це повідомляють ЗМІ.

При цьому Дональд Трамп додав, що дуже цінує зроблену Келлі роботу.

"Ми оголосимо, хто займе місце Джона. Це може бути на тимчасовій основі", - зазначив Трамп.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Варто відзначити, що кадрові зміни пов'язані з тим, що демократи отримали більшість у палаті представників, новий склад якої розпочне роботу у січні.

За даними американських ЗМІ, Трамп змінив Келлі, так як той "недостатньо політично підкований" і президенту потрібна зовсім інша людина у цей непростий для нього час - до кінця першого терміну.

Разом з тим варто відзначити, що Мінфін США продовжив термін дії тимчасових ліцензій на діяльність компаній, підконтрольних російському олиграху Дерипасці до 21 січня.

Міністерство фінансів США продовжило термін дії тимчасових ліцензій на діяльність компаній EN+ Group, Rusal і Групи Газ російського бізнесмена Олега Дерипаски.

Термін продовжили з 7 до 21 січня 2019 року.

Це рішення подовжує для американських інвесторів термін закриття контрактів та операцій з акціями російських компаній, що потрапили під американські санкції.

6 квітня цього року США ввели нові санкції проти російських олігархів і компаній, в тому числі - проти Дерипаски (контролює 48,13% компанії Rusal) і Віктора Вексельберга (разом з партнерами він контролює 26,5% Rusal). Також ввели санкції проти компаній, які вони контролюють.

Потрапляння в санкційний список означає блокування активів у США і заборону на будь-який бізнес з цими компаніями для американських громадян, включаючи будь-які операції з борговими та дольовими інструментами.

Мінфін США спочатку дав місяць на продаж акцій і боргових інструментів цих компаній і два місяці на завершення діючих контрактів. Обмеження повинні були вступити в чинность 7 травня і 5 червня відповідно. Однак потім ці терміни неодноразово продовжувалися.

В вересні Мінфін США дозволив клієнтам Rusal укладати нові контракти без ризику вторинних для них санкцій.

Нагадаємо, Трамп обрав нового скандального генпрокурора.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп публічно зганьбив Тіллерсона.

Також "Знай.ua" писав, що США готуються дати бій Путіну в Азовському морі, кораблі НАТО вже бачать мішень.

Дональд Трамп, Диктатори