Міністр економіки і фінансів Франції розповів, що акції протестів "жовтих жилетів" завдають непоправної шкоди. Паливні протести є соціальною і демократичною кризою для країни.

Про це в неділю, 9 грудня, заявив міністр економіки і фінансів Брюно Ле Мер.

"Це катастрофа для торгівлі, це катастрофа для нашої економіки. Це також криза нації", - сказав він.

Глава Мінекономіки відзначає, що в ході попередніх маніфестацій шкоди ряду підприємств і торгових центрів досяг 15-50% рівня їх звичайної в цей час року виручки.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За даними мерії Парижа, збитки, які понесло місто 1 грудня, склали 3-4 млн євро. Федерація автоперевізників Франції оцінює власний збиток від блокад доріг в 400 млн євро.

Раніше повідомлялося, що до масових протетів у французькій столиці, які відбулися 8 грудня, приєдналася відома голлівудська актриса Ума Турман. Відомо, що Розуму спеціально прилетіла в Париж, щоб підтримати протестувальників.

Про це стало відомо завдяки повідомленням самої актриси в Instagarm, де вона виклала знімок, зроблений в центрі Парижа.

Нагадаємо, Ума Турман приміряла "жовтий жилет". Голлівудська зірка спеціально прилетіла в Париж, щоб підтримати протестувальників.

Як повідомляв Знай. ua, прапор "ДНР" на протестах в Парижі: українцям розповіли, хто за цим стоїть. Поява прапора "ДНР" в Парижі було справою рук проросійських радикалів.

Знай. ua писав, що "жовті жилети" пересіли з колін на п'яту точку, жорстокості копів немає межі. Ось таким дивним заходів доводиться вдаватися копам.