Ветеран ЦРУ озвучив свою версію, чого хоче президент Росії Володимир Путін. За його словами мета очільника Кремля – це отримання більшої влади на світовій політичній арені.

Про це розповів ветеран Центрального розвідувального управління США Джек Девайн у інтерв’ю для ТСН.

Джека Девайна називають “головним шпигуном Америки”. Він заявив, що Путін прагне надати Росії такий вплив, який мав Радянський Союз.

“Радянський Союз був більшою країною з більш сильною армією і економікою. Росія не такий великий гравець, але в неї є ядерна зброя. Основна мета Путіна — спробувати відвоювати більшу роль на світовій сцені і саме це загрожує Україні”, - стверджує Джек Вайн.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Для того, щоб Росія мала такий же вплив як СССР, їй потрібен контроль над сусідніми країнами. Саме цього й хоче досягти чинний президент країни-агресора. Однак Вайн зауважив, що така політика Путіна не відповідає реаліям сьогодення і не є далекоглядною. Своїми діями Росія не здобуває союзників, а лише отримує більше ворогів. Шпигун ЦРУ також зазначив, що Вашингтон змінюється, стає більш реалістичним у своїх оцінках Росії.

Джек Девайн – ветеран ЦРУ, який пропрацював у управлінні понад 30 років з 1967 до 1999-го. Він брав участь у наймасштабніших операціях американської розвідки, зокрема, воєнному перевороті в Чилі в 1973 році, а також захопленням наркобарона Пабло Ескобара у 1993-му. Нині Девайн працює у приватному секторі, а в Київ приїхав презентувати власну книгу "Вдале полювання. Історія головного шпигуна Америки”.

Нагадаємо, російські шпигуни запустили нову хвилю потенційно смертоносних місій на території Великобританії.

Як повідомляв "Знай.uа", що в Раді російської Федерації заявили, що відправка США військового корабля в Чорне море "лише посилить напруженість в регіоні".

Також "Знай.ua" писав, що Трамп у всіх за спиною злигався з Путіним? Про що потай поговорять президенти.