Президент Європейської ради Дональд Туск терміново скликав позачергову зустріч лідерів ЄС для обговорення останніх подій у контексті Brexit.

Дональд Туск
Дональд Туск

Про це він написав у Twitter.

У повідомленні йдеться, що Туск вирішив скликати позачергову зустріч лідерів ЄС з метою детального обговорення Brexit після того, як уряд Великої Британії відклав внесення угоди для голосування у парламенті.

Про це він написав у Twitter.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Ми не будемо переглядати угоду, в тому числі і захисну угоду (щодо кордону Ірландії, - ред.), але ми готові обговорити, як полегшити ратифікацію у Великій Британії. Час спливає, тому ми також обговоримо нашу готовність до сценарію без угоди", - повідомив Туск.

Варто нагадати, що на 13-14 грудня у Брюсселі був запланований саміт ЄС, але на ньому не планувалося розглядати питання щодо Brexit. Очікувалося, що лідери зберуться вже після того, як парламент Британії затвердить угоду з ЄC.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей розповіла, що станеться, якщо угода про вихід Британії з Європейського союзу (Brexit) провалиться.

Тереза Мей
Тереза Мей

Про це Тереза Мей повідомила в інтерв'ю виданню The Daily Mail.

За словами прем'єр-міністра Британії, якщо угода про Brexit провалиться, вона може піти у відставку, а новим прем'єр-міністром країни, найімовірніше, стане лідер опозиції Джеремі Корбін.

"Такої ситуації офіційний Лондон не може дозволити", - Тереза Мей.

Тереза Мей
Тереза Мей

За словами Мей, якщо члени Палати громад не підтримають розроблений та погоджений у Брюсселі план з Brexit, Британія опиниться в ситуації невідомості.

"Це означало б серйозну загрозу для країни, з реальним ризиком відмови від Brexit або виходу з Євросоюзу без угоди", - підкреслила Тереза Мей.

Раніше Знай.uа писав про те, що Ембер Радд, міністр у справах праці та пенсій, запропонувала інший шлях для Британії, який може замінити Brexit.

Також Знай.uа повідомляв, що Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей скасувала голосування в парламенті з питання Brexit, яке було призначено на вечір вівторка,11 листопада.