Довгожительці Айрін О‘Ши з Австралії нещодавно виповнилося 102 роки, проте жінка сповнена сил і готова підкорити будь-яку вершину. У Айрін 11 чудових правнуків. А ще вона стрибає з парашутом! І є найстарішою парашутисткою у світі.

Представники компанії "SA Skydiving", які допомогли Айрін здійснити стрибки, розповідають, що все пройшло без ускладнень. Саму довгожительку вони називають "надихаючою". Всі її рідні дуже пишаються нею.

Свій перший стрибок О‘Ши зробила в день свого століття, але вона не стала на цьому зупинятися. Завдяки стрибкові О‘Ши вдалося зібрати 12 тисяч доларів у благодійний фонд, що допомагає людям з хворобою рухового нейрона.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зайнятися екстремальним спортом Айрін вирішила заради привернення уваги до проблеми пацієнтів з бічним аміотрофічним склерозом (БАС). Від цієї хвороби у віці 67 років, померла її дочка. Своїми стрибками-акціями Айрін має намір зібрати близько 10 тисяч доларів, які вона направить на наукові цілі – тим, хто займається вивченням хвороби і пошуком ліки.

Варто відзначити, що у світі проживає понад 300 тисяч осіб, які страждають на бічний аміотрофічний склероз (БАС). По мірі того, як гинуть нейрони, захворювання прогресує – пацієнти поступово втрачають можливість обслуговувати себе, рухатися, говорити і навіть дихати.

Хвороба зазвичай стрімко прогресує – як правило з моменту появи перших симптомів до летального результату проходить близько року. Лише 20% хворих живуть більше 20 років з моменту постановки діагнозу: до їх числа увійшов і знаменитий пацієнт з боковим аміотрофічним склерозом – Стівен Хокінг, який помер у віці 76 років. В даний час терапії, що дозволяє вилікувати або відстрочити захворювання, немає, але дослідження в цій сфері активно ведуться.

Хворіють БАС тільки дорослі люди – захворювання дебютує зазвичай після 40 років, однак відомі випадки захворювання і в більш ранньому віці. Чоловіки страждають БАС частіше, ніж жінки. Точна причина виникнення захворювання досі неясна.

Нагадаємо, 4-річна донька врятувала паралізованого батька після втечі матері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", смілива жінка усиновила малюка, на якому поставили хрест навіть лікарі. Вона вилікувала його і подарувала щасливе життя.

Також "Знай.uа" писав, креативна матуся створила неймовірні фотошедеври, поки діти спали. Такого ще ніхто не робив.