У Будапешті тривають акції протесту проти тотальних змін у трудовому кодексі, зокрема йдеться про закон, який у народі охрестили "рабським".

Про це повідомляє Daily News Hungary.

У повідомленні йдеться, що у четвер, 13 грудня, учасники акції зібралися на площі біля парламенту о 6 годині вечора, потім рушили через міст Маргарет, пройшли вздовж берега річки та зупинилися перед прокуратурою і скандували: "Ми вимагаємо вільних судів!".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Після цього протестувальники повернулися до парламенту, де вони майже повністю заповнили площу. Деякі учасники мали прапори Угорщини та Європейського Союзу, а також опозиційних партій.

Розлючені люди кидали пляшки та інші предмети у поліцейських. Поліція повідомила, що двоє офіцерів отримали травми, також правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Нагадаємо, столицю Угорщини сколихнули масові акції протесту. Тисячі людей зібралися в цетрі Будапешту для того, щоб уряд скасував нові зміни до трудового законодавства.

Новий закон вже встигли охрестити "законом про рабство". Його запропонувала партія прем'єр-міністра країни Віктора Орбана Фідес. У ньому йдеться про збільшення кількості годин роботи в рік. Відповідно до цього закону угорці працюватимуть не 250, а 400 годин на рік.

Парламент має намір затвердити законопроект наступного тижня. Законопроект передбачає, що роботодавці гарантовано можуть призначати понаднормові 250 годин на рік кожному працівнику.

У той же час можливе подальше збільшення понаднормової роботи за згодою працівника. Уряд стверджує, що зміни принесуть користь тим, хто хоче заробити більше грошей, працюючи більше годин.

Раніше Знай.uа писав про те, що угорського посла в Україні Іштвана Ійдярто викликали в МЗС через висловлювання угорських чиновників про Україну.

Також Знай.uа повідомляв, що відносини між Україною та Угорщиною традиційно йдуть по шляху від поганого до гіршого.