Спецпредставник США в коаліції по боротьбі з ИГИЛ Бретт Макгерк вирішив покинути свій пост. Це пов'язано з рішенням президента Трампа – вивести війська з Сирії.

Макгерк звільниться 31 грудня, передає Reuters.

За заявою джерел CBS, Бретт хотів звільнитися у лютому 2019 року, але вирішив зробити це трохи раніше через те, що він не згоден з Трампом.

Наголошується, що за кілька днів до відставки Макгерк розповів журналістам, що ІДІЛ контролює лише 1% територій, але все одно залишається небезпечною.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Нерозважливо говорити, що ось, фізичний халіфат переможений, тому ми можемо просто піти. Я думаю, що кожен, хто бачив такий конфлікт, погодився б з цим", - стверджував Бретт.

Нагадаємо, Неадекват осквернив новорічне гідність Трампа: він вже в лікарні

У США чоловік вирішив, що залізти на головну ялинку країни – це добра ідея. Однак замість слави такий вчинок приніс йому поїздку в психіатричну клініку і затримання поліцейських.

У Вашингтоні чоловік заліз на головну різдвяну ялинку США в парку недалеко від Білого дому. Про це повідомляє телеканал NBC 4 Washington.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Терористів ІГ перехитрила профессорка зі Швеції

Профессорка шведського Лундського університету врятувала свого аспіранта з полону терористів «Ісламської держави». Спецоперацію по порятунку провели в 2014 році, але протягом чотирьох років це зберігалося в таємниці. Вперше подробиці історії оприлюднив журнал Лундського університету, передають російські ЗМІ.

Також "Знай.uа" писав про те, що Силовики схопили небезпечного терориста з Росії, список його "заслуг" вражає: ИГИЛ, Сирія, і це ще не все

Спецслужби Польщі затримали громадянина РФ чеченської національності, якого підозрюють у скоєнні злочину, пов'язаного з тероризмом, повідомляє Польське радіо.

Польські спецслужби затримали громадянина Російської Федерації чеченської національності Алві А., який підозрюється в тероризмі. Чоловіка затримали 28 листопада, але тільки сьогодні про це стало відомо громадськості. Підозрюваного взяли під тимчасовий арешт", - стверджується в повідомленні.