Рятувальники знайшли трупи восьми людей на руднику Уралкалія в Солікамську. Варто нагадати, що в цій шахті 22 грудня відбулося задимлення.

Про це стало відомо завдяки повідомленням російських ЗМІ, які посилаються на прес-службу губернатора Пермського краю.

Відомо, що всього в шахті знаходилися 17 людей, з них вісім вийшли на поверхню, ще дев'ятеро людей з підрядної організації УС-30 опинилися в полоні підземелля.

Рятувальники зробили шість спроб дістатися до заблокованих шахтарів, зрештою їм вдалося потрапити в споруджуваний стовбур шахти. При цьому раніше спуск довелося зупиняти через високу температуру і задимлення.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Наголошується, що восьма група рятувальників вирушила в шахту завершити гасіння пожежі і спробувати знайти дев'яте тіло. За інформацією російських рятувальників, мова не йде про спалах метану в копальні. Спалах викликано будівельними роботами. На місці інциденту слідчо-оперативна група.

Варто нагадати, що в Росії 9 гірників не можуть визволити з-під землі на шахті в Солікамську через пожежу. Про це повідомляє TJ. Рятувальники борються з вогнем, вийти на зв'язок з людьми не виходить через дим та високу температуру.

Рятувальники вивели на поверхню вісім шахтарів, серед яких постраждалих немає. Однак ще дев'ять людей на момент написання замітки залишаються у зоні задимлення — вона складає близько 100 квадратних метрів. Гірники знаходяться на позначці 363 метри. Рятувальники поки спустилися тільки на 338 метрів, але вимушено зупинилися через високу температури. Зв'язок з ними відсутній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики "ЛНР" дивним чином вшанували своїх ватажків, які померли при загадкових обставинах на Донбасі. Про це стало відомо завдяки посту в Twitter користувача Necro Mancer. Донбаські головорізи випустили набір пам'ятних монет на честь мертвих ватажків "ЛНР".

Нагадаємо, у Санкт-Петербурзі гримлять вибухи: місто осяяно спалахами полум'я, людей евакуюють.

Як повідомляв Знай.uа п'яний водій убив вагітну жінку в Києві: відео.

Знай.uа писав, потужний вибух на шахті: численні травми, загиблі та зниклі без вісті.