Рівно рік тому весь світ активно обговорював рекордно високу вартість біткоіна – найпершої і найбільш популярної кріптовалюти. На ряді бірж його вартість 17 грудня 2017 року перевалила за 20 000 доларів, унаслідок чого у світлому майбутньому біткоіна ніхто не сумнівався. У деяких країнах допускали навіть визнання його грошима нового покоління, але, як виявилося, показник того часу був найвищим і після того спостерігалося лише стрімке скочування кріптовалюти з рідкісними посмикуваннями курсу у вигляді боязких спроб зростання.

Рівно рік після піку своєї ціни, біткоін коштує 3300 доларів, що становить близько 15% минулорічної вартості. Падіння курсу не вдалося уникнути і іншим криптовалютам.

Експерти пояснюють таку поведінку ціни впливом, який чинять на неї негативними новинами, яких більше, ніж досить. Скинути з трону біткоін намагалися хакери, шахраї, люди, які робили помилки. Вони як просто обманювали, так і використовували шкідливе програмне забезпечення, виманюючи гігантські суми у власників електронної валюти. Зломом криптовалютных бірж вже нікого не здивувати – чого варто тільки група хакерів з Північної Кореї, яка за два роки зуміла вкрасти понад півмільярда доларів у криптовалютах.

Безумовно, були і позитивні новини, але їх вплив на зростання біткоіна на тлі його обвалу, було незначним. До кінця року все частіше можна почути про те, що йому кінець і скоро він не буде коштувати нічого.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як заявив старший аналітик Альпарі Вадим Иосуб, розглядати біткоін, як варіант інвестицій, не варто. Такий провал валюти пояснюється її розколом, який стався в 2017 році.

До позитивних нововведень 2018 року відносяться старт роботи платіжного протоколу налаштувань, який знаходиться вище біткоіна, і зростання одиниць потужності майнінгу, що робить мережу більш безпечною.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що житель Гонконгу скинув з даху на голови перехожих більше 12 мільйонів доларів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": банки не проти працювати з криптовалютою, але дуже бояться невизначеності на ринку електронних грошей.

ТакожЗнай.uа" писав, що на Бессарабському ринку можна придбати продукти та розрахуватися за них криптовалютою.