Білорусь і Росія досить близькі до створення єдиного енергетичного ринку. Сторонам вдалося досягти домовленостей.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко перед своїм візитом до Москви.

Лукашенко пояснив, що обидві сторони працюють над формуванням загального правового простору Союзної держави. Крім того, за його словами, рішення вже прийняті з усіх питань домовленостей з Росією в Союзній державі і в двосторонніх відносинах.

"Ми впритул наблизилися до створення єдиного паливно-енергетичного ринку, йдемо до формування загального правового простору Союзної держави", - заявив Лукашенко.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

У Білорусі відносини з Москвою будуються на системній і плановій основі. Лукашенко зазначив, що першочергові завдання розвитку Союзної держави на наступні п'ять років затвердили ще півроку тому на рівні вищої державної ради.

"Всебічний характер наших взаємин має серйозне значення не тільки для Білорусі, але також і для Росії", – сказав він.

Раніше повідомлялося, що Росія уже не вважає Білорусь братньою державою і порушує двосторонні угоди.

"І на Вищому державному раді, і на союзному Радміні, і в двосторонньому форматі підписано багато угоди. На жаль, як я часто кажу, не всі вони виконуються. Я вже не кажу, братньою державою, тому що, як мене інформують, в Росії це не сприймається. Нібито прийшли нові люди, яким це поняття неприйнятно. Що ж, будемо партнерами", зазначив Лукашенко.

Нагадаємо, експерт зробив тривожний для України прогноз, Донбас і Крим – це лише "розминка". Путін буде продовжувати агресивні дії відносно України.

Як повідомляв Знай. ua, Лукашенко перестав вважати Росію братською. Президент Білорусі розповів про зміни у відносинах з Росією.

Знай. ua писав, що президент Таджикистану помацав Путіна і показав йому свої кавуни. Дивна поведінка президента Таджикистану і Путіна помітили оточуючі.