Тепер всі громадяни Іраку офіційно святкуватимуть Католицьке Різдво. Варто зазначити, що Ірак - одна з найбільших мусульманських держав.

Про це стало відомо завдяки повідомленням на офіційній сторінці іракського уряду в соцмережі Twitter.

"Іракський уряд оголошує Різдво офіційним святом в країні. Щасливого Різдва нашим співгромадянам-християнам, всім іракцям і тим, хто святкує це свято в усьому світі", — йдеться в повідомленні.

Відомо також, що рішення про заснування нового національного свята було прийнято кабінетом міністрів. За останні роки чисельність християнського населення Іраку різко знизилася. До вторгнення США в 2003 році там проживали близько 1,5 мільйона християн, в 2017-м — менше 250 тисяч. Під час боїв за Мосул їх у місті було не більше двох десятків людей, а за десять років до цього — 35 тисяч.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Варто нагадати, що лист 16-го президента Сполучених Штатів Америки Авраама Лінкольна, який він писав напередодні Різдва, продали на аукціоні за 60 тисяч зелених.

За інформацією американських ЗМІ даний лист Лінкольн відправив родичам своєї дружини напередодні Різдва. Також наголошується, що рік написання невідомий, Лінкольн відправляв його в період Громадянської війни, яка тривала з 1861 по 1865 роки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко привітав українців, які 25 грудня відзначають Різдво за григоріанським календарем. Як відомо, у православних християн за юліанським календарем воно припадає на 7 січня, обидва дні є державними вихідними. За словами глави держави, в Україні "немає і не буде державної церкви" – йдеться, швидше за все йшла про автокефалію.

Нагадаємо, негода зіпсувала українцям Різдво: постраждало вісім областей.

Як повідомляв Знай.uа шпигунку Бутіну ізолювали на Різдво: від США росіяни такої підстави не очікували.

Знай.uа писав, католицьке Різдво в Україні: головні відмінності від православного.