Першою державою в Південно-Східній Азії, яке офіційно визнало марихуану медичним сировиною, став Таїланд. Відомо, що уряд країни прийняв таке рішення, для використання канабісу в медичних цілях.

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання Reuters.

"Це новорічний подарунок Національного законодавчого зібрання уряду і тайського народу", - сказав Сомчай Савангкарн, голова редакційного комітету.

Варто також відзначити, що наркотичні речовини залишаються незаконними і заборонені в більшій частині Південно-Східної Азії. Торговці марихуаною можуть бути піддані страти в Сінгапурі, Індонезії та Малайзії.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Проте в Таїланді основний спір з легалізацією пов'язаний із запитами на патент від іноземних фірм.

"Ми збираємося вимагати, щоб уряд відкликав всі ці запити до того, як закон набуде чинності", - сказав Пантеп Пуапонгпан, декан Інституту інтегральної медицини та боротьби зі старінням Рангсита.

Варто нагадати, що компонент, який входить до складу галюциногенного напою аяуаска, може послужити основою для нового методу лікування цукрового діабету. Стендфордскі хіміки об'єднали гармін (діюча речовина галюциногену) з іншою молекулою і виявили збільшення вироблення бета-клітин, які розщеплюють глюкозу в крові.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що регулярне вживання марихуани може погіршити якість сперми. До такого висновку прийшли дослідники з Медичного центру Університету Дьюка в Північній Кароліні після того, як вивчили вплив тетрагідроканабінолу (діюча речовина) на кількість сперматозоїдів, які формуються у 24 чоловіків, які курили канабіс.

Нагадаємо, Роналду став обличчям марихуани у наркоторговців.

Як повідомляв Знай.uа марихуана допомагає від м'язових спазмів.

Знай.uа писав, NASA перевірить Boeing і SpaceX через марихуану Ілона Маска.