Катастрофа за участю пасажирського авіалайнера Boeing 737 Max індонезійської авіакомпанії Lion Air, яка сталася в жовтні 2018 року в Яванському морі, сталася через неправильно налаштовані літакові датчики швидкості. Про це повідомляє американське видання The Washington Post.

Інформація про це підтвердилася в кінці листопада, коли фахівці розшифрували дані, отримані з бортових самописців, виловлених в морі.

Неполадки фактично почалися з моменту зльоту, коли виявилося, що несправні датчики. Пілоти спробували повернути контроль над повітряним судном з перших хвилин польоту - і в процесі їм вдалося більш 20 разів вирівняти літак, так як в польоті він починав сильно кренитися вниз. Проте потім, після того, як було прийнято рішення про повернення, ситуація вийшла з-під контролю і літак просто впав вниз.

Авіалайнер індонезійської компанії зазнав аварії після всього 13 хвилин після зльоту з аеропорту Джакарти. На борту при цьому знаходилися 188 осіб. Уламки літака можуть перебувати на глибині до 35 метрів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Безпосередньо після аварії стало відомо, що пілоти зв'язалися з диспетчером і повідомили про намір повернутися в аеропорт через 3 хвилини після вильоту.

Згідно даних треккера польотів з розбитого літака, йдеться про високу швидкість його спуску.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у Тернопільській області поїзд підніс пасажирам неприємний новорічний сюрприз. Пасажирський поїзд, який прямував до Києва з Рахова зупинився прямо посеред поля і 4 години не рухався з місця. Служба підтримки обіцяла допомогти, але тільки через 14 днів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": пасажири авіалайнера мало не посивіли, коли майже відразу ж після старту у літака заглох двигун. На щастя, обійшлося без жертв і вдалося швидко посадити його назад на злітну смугу.

ТакожЗнай.uа" писав, що новорічна ялинка, встановлена в бориспільському аеропорту, раптом звалилася відвідувачам під ноги. Ніхто при цьому не постраждав, але обомлевшие люди довго не могли прийти в себе.