Греція буквально днями приймала яскравий концерт, який відбувся завдяки зусиллям українців. Так, програмою мерії міста Перістері було передбачено проведення святкового заходу "Українське Різдво".

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ, які посилаються на повідомлення Центру підтримки і розвитку культурної спадщини "Трембіта" в соцмережі Facebook.

За інформацією віце-мера культури і охорони навколишнього середовища Марії Ціоти відомо, що такі заходи проводяться далеко не в перший раз.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми вже четвертий рік поспіль під час Різдвяних свят показуємо традиції святкування українського Різдва Христового і Нового року на площі Демократії в Перістері. Згадуємо виставу "Ніч перед Різдвом" за М. Гоголя, вертепи, колядки", - заявила Марія Ціота.

На початку свята прозвучала всім відома пісня "Щедрик" від хору Асоціації українців Греції "Український журавлиний край". Дуже тепло зустріли глядачі виступ дитячого хореографічного колективу "Трембіта", який порадував новим танцем "Червоні корали".

Варто нагадати, що митрополит новоутвореної Православної церкви України Епіфаній заявив, що українці можуть відзначати Різдво за григоріанським календарем 25 грудня, а не 7 січня. Це станеться лише за згодою українського народу. Про це заявив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"Більшість помісних православних церков святкують Різдво по-новому, григоріанського календаря. І ми можемо це робити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ", – підкреслив Епіфаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий образ першої леді Сполучених Штатів Меланії Трамп залишив більше запитань ніж відповідей. Дружина американського президента часто вражає публіку яскравими образами. В цей раз Меланія вирішила епатувати по повній програмі.

Нагадаємо, Різдво 2019: швидкі курячі крильця з часником в томатному соусі.

Як повідомляв Знай.uа батл ялинок: найкрасивіші новорічні дерева різних міст України.

Знай.uа писав, погода на Новий Рік і Різдво: синоптики фатально помилились, свята зіпсовано.