На території Росії стрімкими темпами виснажуються старі родовища, в той час, як виявити нові поклади сировини, яка легко б витягувалась, поки не вдається виявити.

Цю інформацію повідомляє Finanz.

Згідно з даними проекту російського Міністерства природних ресурсів і екології, нинішні показники нафтовидобутку в Росії "недостатньо забезпечені запасами розроблюваних родовищ".

Крім того, в документі йдеться, що критичної точки чекати залишилося недовго - всього 7 років. Вже з 2025 року фонд нинішніх родовищ не зможе впоратися з навантаженням, а до 2035-го обсяги виробництва і зовсім можуть обвалитися в два рази – з нинішніх 553 млн тонн до 310 млн тонн на рік.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами глави російського Міненерго Олександра Новака, найбільш гостро ця проблема стоїть в Західній Сибірі, яка нині дає кожен другий барель, що видобувають з надр. Якщо російська влада буде бездіяти і далі, в песимістичному сценарії там буде зниження більш ніж дворазове – з 330 до 146 млн тонн в рік.

"Тобто, у такому випадку не залишиться нафти для експорту, а річка нафтодоларів, яка, за даними ЦБ, дає третю частину доходів російської економіки, може пересохнути". автори матеріалу

Нагадаємо, ціни на нафту на американських і світових фондових біржах продовжують знижуватися, останні цифри є досить обнадійливими для України.

Про це повідомив лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко в Facebook, посилаючись на відповідні дані Bloomberg. Гриценко зазначив, що зараз Brent коштує $50,47, WTI - $42,68 за барель. Крім того, він прокоментував, яким чином ситуація на нафтовому ринку впливає на економіку Росії.

Як повідомляв раніше Знай.uа, у вихідні - з 7 по 10 грудня на АЗС ціна на бензин і дизельне паливо на АЗС стала нижче на 0,1-2,2 гривень за літр.

Також Знай.uа писав про те, що 1 грудня сесія Одеської обласної ради надала ТОВ "Сабіна Компані Лімітед" спеціальний дозвіл на вивчення надр в цілях подальшого видобутку на Боутинській нафтогазоносній площі.