Хлопчик у 7-річному віці втратив частину мозку. Однак він зумів вижити та зараз розвивається відповідно до свого віку.

Про це пише POLITEKA.

Відомо, що мозок людини - це надзвичайно складний та дивовижний орган. Його можливості вражають. Не дарма мозок порівнюють з розумним комп'ютером, адже він з легкістю оптимізується і придумує, як замінити деталь, якої не вистачає.

Так 7-річний хлопчик пережив видалення третини одніє півкулі, після чого його мозок успішно адаптувався і замінив функції відсутніх частин. Фахівці протягом трьох років спостерігали за хлопчиком.

У процесі відновлення з'ясувалося, що права видалена півкуля була не в змозі обробляти інформацію, що надходить, але ліва півкуля адаптувалася до змін і компенсувала здатністю, наприклад, розпізнавати обличчя і об'єкти.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Єдиний недолік полягає в тому, що він не може бачити все поле зору. Коли він дивиться вперед, візуальна інформація, що надходить з лівої сторони, не обробляється, але він все одно може компенсувати це, повертаючи голову або рухаючи очима", — розповіла нейробіолог з університету Карнегі-Меллона.

Незважаючи на те, що видалення частини мозку може звучать занадто ризиковано, ця операція вважається вкрай ефективною в боротьбі з епілептичними припадками.

Дитина, яку в дослідженні називають UD, піддалася лобектомії — операції з видалення частини мозку, яка повинна була сприяти лікуванню епілептичних нападів. Хірурги були змушені видалити хлопчикові ті частини, які відповідали за зір.

Тим не менш, це рідкісна процедура, через яку проходять близько 10 відсотків пацієнтів з тяжкими випадками епілепсії.

Нагадаємо, дитина народилася з рідкісною аномалією, яка ледь його не вбила. Але хлопчик не здається і збирається втілити заповітну мрію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Девід і Сара Хеллер чекали свого первістка і мріяли лише про одне — щоб він народився здоровим. Але коли пара прийшла на УЗД їм повідомили, що у дитини лицьовій дефект.

Також "Знай.uа" писав, життя Антоніо Девіса з Чикаго перевернулося з ніг на голову в 1994 році. Коли він потрапив у перестрілку в одному з небезпечних районів. Так Антоніо, який до цього нічого не знав про людей з обмеженими можливостями, тепер був змушений вчитися жити в інвалідному кріслі.