Молодого росіянина затримали за напад з ножем на жінку в Осло. Як повідомляється в NRK, норвезька влада розслідує справу як спробу теракта.

Керівник норвезької спецслужби Марі Бенедикт Бьорнланд повідомляє, що громадянин Росії прибув до Норвегії через Швецію 17 січня. У той же день він штрикнув жінку ножем у спину в одному з супермаркетів Осло.

Очевидці стверджують, що молодий чоловік хотів напасти і на касира, але втік. Його зловили недалеко від місця злочину. Жертва нападу потрапила до лікарні у критичному стані.

За словами Бьорнланд, слідчі почали розглядати справу як теракт через покази росіянина.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Я не можу докладно розповісти про допит, але він сказав, що хотів вчинити терористичний акт і вбити кілька людей", — розповіла керівник норвезької спецслужби.

Як повідомляють журналісти, чоловік родом з Башкирії. Він діяв поодинці.

Раніше повідомлялося, що 7 січня автомобіль з вибухівкою всередині протаранив стіну будівлі національної поліцейської академії.

Через вибух загинуло 8 курсантів. За останніми даними, приблизно 40 осіб були поранені і отримали різні травми. Їх доставили до найближчої лікарні.

Трагедія сталася в столиці Колумбії, Боготі. Влада розцінює це як теракт. Про це розповів міністр оборони Колумбії Гильермо Ботеро.

"Напад на наших курсантів з Сантандерскої академії поліції Колумбії призвів до загибелі 8 і поранення 23. Я наказав силам подвоїти зусилля у сфері безпеки. Продовжуйте розслідування, щоб знайти винних. Солідарний з сім'ями та установою", — говорить його лист в Twitter.

Влада розслідує цю жахливу трагедію. Поки жодне терористичне угрупування не взяло на себе відповідальність.

Нагадаємо, у Нью-Йорку підірвали старий міст Tappan Zee через річку Гудзон.

Раніше Знай.ua повідомляв, що внаслідок вибуху у сирійському місті Манбідж загинуло 16 осіб, ще 20 отримали поранення.

Також Знай.ua писав, в столиці Кенії Найробі скоєно збройний напад на готельний комплекс. Повідомляється про поранених і вбитих.