Житель японського острова Хоккайдо Масадзо Нонака, який раніше був визнаний найстарішим чоловіком на Землі, помер у віці 113 років.

Про це повідомляє Kyodo.

Наразі вже відомо, що японець помер у власному будинку у селищі Асеро.

Варто відзначити, що Нонака народився у далекому 1905 році. Відомо, що в останні роки він проживав разом зі своїми онуками поблизу підніжжя гори Меакан на півночі Хоккайдо.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Його нащадки керують невеликим готелем на гарячих джерелах Нонака онсен в цій місцевості.

Разом з тим варто відзначити, що на 99 році життя помер один з лідерів ОУН (б), колишній в'язень нацистського концтабору "Аушвіц" Омелян Коваль.

"Такі люди, як Омелян Коваль - це жива історія, це приклад справжнього нездоланного духу і великого бажання не стояти осторонь, а власними діями показувати, як будувати свободу і незалежність на своїй землі. Співчуваємо рідним та близьким. Сумуємо всім світом", - сказав мер Львова Андрій Садовий.

Коваль став членом ОУН у 1938 році під псевдонімом "Дем'ян". У 1941 році керував проголошенням Акта відновлення Української держави в місті Долина на Івано-Франківщині, звідки він родом.

В кінці 1941 року він був відправлений у концтабір разом з першою групою 25 українських політв'язнів, названих "Групою Бандери". У ній також був брат Степана Бандери Василь, один з ідеологів ОУН Степан Ленкавський і політдіячів Петро Мірчук.

Після евакуації "Аушвіца" 18 січня 1945 Коваля відправили в концтабори "Мельк" і "Ебензее", звідки потім його звільнили американські війська.

"Я пробув у таборі до кінця війни, а вже перед кінцем війни нас забрали з "Освенціма" і перевезли до Австрії, бо наближався фронт. На початку 1945 нас вивезли з табору. Ми ще добу марширували до поїзда, тиждень тривала наша подорож в Австрію, потім нас відвезли в "Маутхаузен". Важко сказати, скільки всього членів ОУН пройшло через "Аушвіц". Але нас, провідних членів, які були заарештовані нацистами на початку, було 50 осіб", - пригадував Коваль у спогадах про концтабір в інтерв'ю в 2015 році.

Нагадаємо, померла суперзірка соціальних мереж.

Як повідомляв "Знай.ua", моторошне вбивство сколихнуло київську лікарню.

Також "Знай.ua" писав, що помер легендарний український комік.

Мер Гданська помер у лікарні після нападу