Вимушені канікули держслужбовців США (шатдаун), які тривали з 22 грудня 2018 по 25 січня 2019 року, негативно вплинули і на Україну, а саме - на український автобізнес.

Цю інформацію повідомляє "ХВИЛЯ".

Відомо, що сотні автомобілів, які були придбані на автоаукціонах США, застрягли в американських портах.

"Власник компанії з привозу автомобілів зі США Андрій Іванов говорить, що "порти Нью Йорк і Лос Анджелес забиті. Потрібно як мінімум кілька тижнів на розвантаження цих локацій. Шатдаун уряду США викликав перервану роботу митниці, через це терміни очищення експортних документів збільшився". говориться у повідомленні

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Додаткові витрати перевізників та замовників несуть за собою простої на відмова у прийманні.

Підкреслимо, що відправлення через порти Савана і Чикаго можливі, там немає таких проблем

Нагадаємо, що згідно S&P, наслідки призупинення роботи уряду позначаться на фінансових ринках США.

Через припинення роботи урядових установ ("шатдаун")економіка Сполучених Штатів Америки втратила щонайменше 6 мільярдів доларів. Про це свідчать дані компанії S&P Global Ratings, передає Reuters.

"Хоча цей шатдаун закінчився, невелика угода на Капітолійському пагорбі, швидше за все, відіб'ється на настрої на фінансових ринках і впевненості бізнесу", - кажуть в повідомленні S&P.

Робота уряду США і низки бюджетних установ була припинена з 22 грудня 2018 року через розбіжності між президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом і демократами про фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Цей "шатдаун", яке тривало 35 днів, став рекордним в історії країни.

Як повідомляв раніше "Знай.uа" часткове зупинення роботи американського уряду стало найдовшим в історії США і побило попередній рекорд, встановлений у 1995-96 роках під час президентства Білла Клінтона.

Також Знай.uа писав про те, що президент Дональд Трамп знову порушив проблему з мігрантами та звернувся до уряду США з пропозицією.