Колишній прем'єр-міністр Македонії Нікола Груєвський заявляє, що втік в Угорщину, щоб уникнути дворічного тюремного ув'язнення на батьківщині, оскільки отримав інформацію про підготовку замаху на нього.

Я спочатку мав намір піти у в'язницю, незважаючи на шалені безпідставні звинувачення. Але ... я отримав інформацію, що хтось планує моє знищення у в'язниці. Тоді я змінив свою думку – сказав екс-прем'єр.

Груєвський каже, що інформацію він отримав від "добре поінформованих людей усередині в'язниці".

Я не можу публічно оголосити, хто стоїть за цим сценарієм, тому що я цього поки не можу довести. Після цього я вирішив залишити Македонію – сказав він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

До цього Груєвський вже заявляв, що отримував погрози вбивства в Македонії. Ці заяви зі скептицизмом сприймали в уряді прем'єр-міністра Зорана Заева. Влада Македонії також заперечували політичний характер переслідування Груевского.

Повідомлялося, що 2 листопада апеляційний суд Македонії підтвердив вирок суду в Скоп'є, що вибрав дворічний термін ув'язнення для колишнього глави уряду Миколи Груевского за незаконне придбання за державний рахунок розкішного автомобіля для власних потреб.

13 листопада поліція Македонії дала ордер на арешт Груевского, оскільки судовим виконавцям не вдалося встановити його місце перебування, щоб передати судове рішення. Згодом з'ясувалося, що розшукуваний екс-чиновник попросив притулку в Угорщині.

20 листопада Міграційна служба Угорщини надала притулок Груевскому.

23 листопада прокурори Македонії пред'явили йому ще два звинувачення: щодо незаконного фінансування його партії VMRO-DPMNE і незаконного будівництва її штаб-квартири.

Нагадаємо, дослідники составили рейтинг найбільш забруднених міст Європи.

Раніше Знай.uа повідомляв, референдумповоду перейменування Македонії обріс гучними скандалами, деталі яких продовжують спливати мало не щодня.

Також Знай.uа писав, Македонія карає корупціонерів так суворо, що наші чиновники там не виживуть.