Тепер Саудівська Аравія має в США офіційного дипломатичного представника - принцесу Риму бінт Бандар. Відомо, що дане рішення прийняв король країни Салман бен Абдель Азіз Аль Сауд. Цікаво, що вона перша жінка-посол в історії королівства.

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання The National.

Так, король Салман бен Абдель Азіз Аль Сауд зважився підписати указ про призначення 23 лютого. Ер-Ріяд призначив свого нинішнього посланника у Вашингтоні принца Халіда бен Салмана заступником міністра оборони.

Варто зазначити, що принцеса Рима знайома з політикою і суспільством США. У Штатах вона отримала вищу освіту. Її батько - принц Бандар - був послом у цій країні (1983-2005 рр..).

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також принцеса відома своєю позицією як захисниця прав жінок. У 2014 році журнал Forbes включив принцесу в список 200 найвпливовіших жінок в арабському світі.

Варто нагадати, що міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що у разі перемоги будь-якого з кандидатів на президентських виборах Україна не перейде на бік проросійської політики. Про це повідомляє Європейська правда.

"У мене немає побоювань щодо змін саме у сфері зовнішньої політики", - запевнив Клімкін, виступаючи на "Українському ланчі" у Мюнхені, організованому фондом Пінчука.

Політик переконаний, що новому лідерові держави доведеться рахуватися з думкою українців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рішення про введення персональних санкцій щодо Росії за агресію в районі Керченської протоки приймуть 18 лютого, коли розпочнеться засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу. Про це стало зрозуміло зі слів глави міністра закордонних справ Павла Клімкіна. Він не виключає, що згодом ЄС повернеться і до питання економічних санкцій.

Нагадаємо, Клімкін хоче залишити Україну без Adidas і Volkswagen: компанії збираються покарати.

Як повідомляв Знай.uа ОБСЄ стурбована рішенням Росії по українським виборам.

Знай.uа писав, Європа просить Україну впустити путінських наглядачів: шукають різноманітні шляхи.