В Америці виявили найдавніший інструмент для створення татуювань, винайдений 2000 років тому.

Як вважають археологи, примітивний інструмент, виготовлений з голки кактуса і чагарника Rhus trilobata, використовувався для створення різних малюнків на шкірі, пише Daily Mail.

Первісний різновид тату-машинки знайшли в музейних запасниках, де пристрій зберігалося 40 років після виявлення.

Наконечник тату-інструменту

Вчені вважають, що винахід проливає світло на таємничих предків індіанців пуебло, які колись жили в сучасній Юті.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Мало, що відомо про цю народність та її культуру, і експерти стверджують, що цей інструмент боді-арту розміром з ручку допоможе зрозуміти особливість вимерлого суспільства.

Вчені також стверджують що знахідка дає рідкісне уявлення про життя доісторичної народу, чиї звичаї значною мірою загублені у часі.

Слід зазначити, що татуювання зустрічаються в багатьох культурах корінних народів світу, але їх походження до цих пір вважається широко поширеною загадкою.

Виявлений інструмент складається з дерев'яної рукоятки, в яку вставлені дві голки кактуса, кінчики яких пофарбовані в чорний колір.

Автор дослідження Ендрю Жильри-Браун

Вчені проаналізували наконечники з допомогою електронного мікроскопа, рентгенівської флорескопії і променевої спектроскопії. Вони також зробили кілька тестових татуювань на свинячий шкірі, відтворивши копію тату-інструменту.

Кристалічна структура пігменту містить вуглець, який застосовується, як у живописі, так і в створенні татуювань.

"Знахідка дозволяє поліпшити наше розуміння про взаємовідносини та статус всередині групи, зростаючого населення на південному заході Америки", — говорить доктор Ендрю Жильри-Браун.

Дивіться: Татуювання. Наколоти долю.

Нагадаємо, британські археологи на місці видобування каменю для будівництва Адрианового валу виявили малюнки римських солдатів віком 1800 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", невідомі увірвалися в одну з церков Дубліна і осквернили зберігалися там святині і останки.

Також "Знай.uа" писав, в 6 000 доларів обійшовся одного з колекціонерів таксидермированный пеніс кита XIX століття.