У четвер, 28 лютого в столиці Японії Токіо в одному з театрів робот виконав оперу. Він був розроблений відомими професорами.

Робот-гуманоїд Alter3 розробили професор Хіросі Исируго з Університету Осаки і професор Токійського університету Такасі Икегами. Він продемонстрував "вміння" співати оперу разом з оркестром в Новому національному театрі в Токіо.

У розробках даного робота крім професорів також брали участь найбільша в Японії соціальна мережа Mixi і звукозаписна компанія Warner Music Japan. Творці стверджують, що робот може змінювати тональність, тембр голосу, манеру співу, а також гучність під час виступу.

Влітку 2020 року Alter3 виконає оперу, написану японським композитором Кейитиро Сібуя, за участю професійних музикантів і хору з 100 дітей.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Відома іспанська банківська група Banco Sabadell розробляє унікальні NFC-чіпи, які можна імплантувати в руку користувача.

Банк представив прототип, який повинен вводитися під шкіру між кінчиком великого і вказівного пальців. Вражаюче, але вже знайшлися два волонтери, які погодилися вживити в свої організми NFC-чіпи і провести оплату за допомогою мобільного додатку банківської групи.

Такі чіпи товщиною з піщинку в основному використовуються при лікуванні різних хвороб. На думку розробників леденить душу новинки, чіпи придатні для використання і в інших сферах.

Нагадаємо, Volvo познайомив світ з "вбивцею Tesla". Як тобі таке, Ілон Маск? Нові конкуренти для Tesla.

Як повідомляв Знай. ua, нічна зарядка "вбиває" ваш смартфон, і ось чому. До цього часу ви зовсім неправильно заряджали свій гаджет.

Знай. ua писав, що відома компанія почала вживлювати чіпи клієнтів. Banco Sabadell розробляє платіжні чіпи.