Голова Патріаршої комісії РПЦ з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства Дмитро Смирнов відреагував на прогноз глави Ради муфтіїв Росії про чисельність мусульман в Росії.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Відзначається, що керівник Ради муфтіїв в одному з інтерв'ю зазначив, що вже через 15 років третина всього населення РФ буде сповідувати іслам.

У свою чергу представник РПЦ повністю підтвердив слова муфтія. Основною причиною подібного Смирнов назвав надзвичайно малу народжуваність звичайних росіян. Адже у сім'ї представників ісламу зазвичай дуже велика кількість дітей.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Більше того священник РПЦ додав, що вже до 2050 року Росію заполонять інші народи, що сповідують іслам та інші релігії.

"Приблизно стільки і буде. Мусульмани народжують більше дітей. Ніж татари, а саме кавказці. У чеченців по вісім чоловік дітей і у інгушів. Росіяни закінчаться до 2050 року. Тут будуть жити інші народи зовсім: чеченці, інгуші, араби", - сказав Смирнов, висловивши впевненість, що змінити ситуацію вже не вдасться.

Разом з тим варто відзначити, що надання Томосу Православної церкви України не виноситимуть на обговорення зборів предстоятелів православних церков і Всеправославного собору.

Таке рішення озвучив Вселенський патріарх Варфоломій, відреагувавши на ініціативи ряду церков, які залежать від РПЦ.

У відповідь на заклик предстоятеля Антіохійської церкви патріарха Іоанна провести собор, із Константинополя направили лист із відмовою, нагадавши про історичні причини.

"У відповідь ми вас інформуємо, що після того, як чотири православних церкви, з церковної і богословської точки зору без причини, відмовилися бути присутніми в справі Вселенського священного собору, чому немає виправдань, і ваша давня церква була однією з них, Вселенський патріархат має серйозні підстави утриматися від таких зборів на загальноправославному рівні, які будуть марними, оскільки приведуть до згоди тільки в тому, що учасники будуть не згодні один із одним", – сказано в листі.

Нагадаємо, православна церква України зібралася на священний Синод.

Як повідомляв "Знай.ua", митрополит Епіфаній розповів про майбутнє ПЦУ.

Також "Знай.ua" писав, що ряси не зупинили зухвалих попів, морди били просто перед прихожанами.

Розкол РПЦ і Константинополя: що говорять православні?