Експерти з факультету машинобудування Університету Джона Хопкінса опублікували дослідження, яке показує, що ядерна зброя може виявитися марним, якщо Земля опиниться на шляху у величезного астероїда.

За словами дослідників, смертельна зброя може розколоти астероїд, проте це навряд чи зупинить його, пише The Sun.

Як заявляє один з выпускникнов університету Чарльз Ель Мір, що дослідження, які фінансовані NASA показали несподівані результати.

Метеорит лине на Землю

"Раніше ми вірили, що чим більше об'єкт, тим легше він руйнується, тому що чим більше об'єкт, тим більше ймовірність того, що в ньому є вади", — заявляє Ель Мір.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Отримані результати йдуть врозріз з поширеною думкою про те, що ядерна зброя здатна розколоти кругляки з космосу або збити з курсу, як це люблять показувати кіношники.

Вчені протестували гіпотетичну ситуацію. На першому етапі після вибуху по всьому астероїду утворилися мільйони тріщин і пульсацій. Виникли кратери.

Проте друга фаза показала щось несподіване: ядро залишалося в цілісності, а його сила тяжіння знову звела разом більшу частину підірваних шматків породи, замість того, щоб розсіювати їх у космосі.

Нова модель дослідження показала, що весь астероїд не зламався при зіткненні, на відміну від того, що вважалося раніше.

"Замість цього, астероїд отримав пошкодження ядра, яке чинило сильний гравітаційний вплив на фрагменти у другій фазі моделювання", — заявляють дослідники.

Астероїд заходить в стратосферу

Потім вчені виявили, що астероїд зберіг свою основну міць, що вказує на те, що для їх знищення потрібно більше енергії.

Нагадаємо, мережі з'явилися перші дані знімки з ровера MASCOT, що сів на поверхню астероїда Рюгю минулого тижня. Вони вказують деякі аномалії.

Як писав раніше Знай.uа, не так давно фахівці з Цюріхського університету визначили склад і структуру віддалених екзопланет з допомогою статистичних інструментів.

Також Знай.uа писав про те, що вчені підрахували, скільки живих об'єктів може бути на Чумацькому Шляху.