Неймовірне село з назвою Чжундун розташувалося високо в горах у провінції Гуїджоу (Китай). Незвичайне поселення мешкає на висоті 1800 метрів над рівнем моря. Печера розташована високо в горах, і сюди можна тільки дійти пішки.

Величезний природний грот має глибину 230 м, ширину – 115 м і висоту – 50 м.

Тут китайці не один десяток років живуть у природній печері і навідріз відмовляються переселяться. Село існує, як маленьке містечко, яке практично саме себе забезпечує і практично відрізане від сучасного світу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Єдиною найбільшою зміною в історії печери було введення електрики у 2002 році.

Їх житла відокремлені бамбуковими парканами, але зверху не накриті.

Живе в селі всього 100 чоловік, але дуже дружно, там є телебачення і іноді туди привозять газети.

У селі навіть є свій баскетбольний майданчик.

Вони займаються скотарством, розводять кіз, курей, корів, за іншими необхідними продуктами ходять на найближчий ринок, шлях до якого займає близько півтори години пішки.

Воду місцеві беруть з гірського водоспаду, а на схилах поблизу вирощують пшеницю і рис.

У цього милого селища навіть була своя школа, але ще на початку 2011 року уряд країни, заявивши, що в Китаї не повинно бути печерних мешканців, цю школу закрив.

Так що зараз, місцеві дітлахи щодня витрачають по дві години, щоб дістатися до школи в сусідньому селі.

Мешканці Чжундун постійно звертаються до місцевої влади з проханням побудувати дорогу, яка б з'єднувала село з наявною інфраструктурою. Але досі ця проблема залишається невирішеною.

Тут з кожним роком з'являється все більше туристів. Тому старійшини сподіваються з їх допомогою зібрати гроші на будівництво дороги.

Влада провінції хоче, щоб мешканці печери Чжун переїхали у спеціально побудовані для них ще 10 років тому будинки. Лише п'ять родин з двадцяти трьох погодилися переїхати.

Уряд виділив гроші з розрахунку 9500 доларів на людину, щоб мешканці печери змогли освоїтися на новому місці. Але люди відмовляються. Нові будинки здаються їм маленькими, допомога недостатньою і, до всього іншого, вони розмовляють на мандаринському діалекті, який створить мовний бар'єр між ними та іншими жителями провінції.

Нагадаємо, як останні чистокровні арії оберігають традиції та культуру.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Мурсі поклоняється демону смерті, який, як вони вважають, укладений в кожній людині. Вся життя племені пов'язана з магічними ритуалами.

Також "Знай.uа" писав, як древній народ з мусульманською релігією побудував матріархат.